Burgerguide til Tromsø //Reklame for foodora//

Bor du i Tromsø og trenger en god burger? Her er løsningen!

b
a

Det er noen fordeler med pandemier. For eksempel når det er søndag og du enten er, eller savner å være sliten etter lørdagen, og du har lyst på en sinnsykt god burger uten å måtte ta på deg klærne du vanligvis bruker når du skal handle mat. Det er også en god anledning til å støtte dine lokale favorittrestauranter under en pandemi, og det å spise burger for å støtte andre gjør vi mer enn gjerne.

Det eneste negative med å spise burger på våre favorittsteder er egentlig bare at den gode smaken ofte fører til manglende kontroll over hastigheten på inntaket, som igjen fører til smeltet ost og annet burger-relatert søl på genseren din. Også du som er så opptatt av å ikke ha mat på klærne når andre ser på deg! Men pandemien har enda en fordel på lur. Bestiller du fra foodora kan du nemlig spise burger på måten du fortjener: som om ingen ser deg, og fullstendig uten hemninger. Sett deg i sofaen i dine styggeste og mest flekkete søndagsklær og konsentrer deg om å nyte landets beste burgere uten å tenke på hvor mye du søler. Det har du fortjent.

Blårock Café

Blårock har holdt koken som Tromsøs rock’n’roll-bastion siden 1991. Her er burgerne like legendariske som rekken av konserter og halvlitere som har preget utestedet gjennom en årrekke. Og akkurat som de musikalske opplevelsene man har fått servert på Blårock, hviskes det fortsatt om «burgeren med blåskimmelost» («Astroburger»), mens andre lekkerbiskener gir seg til kjenne på menyen gjennom rock-titler som «Elvis», «The Smiths» (jepp, vegetarburgeren) og «Dead Kennedys». Det er ikke mulig å dra på konsert lenger, men man kan se dem hjemme. Litt sånn er det også med burgerne akkurat nå.

Vi valgte å nyte en «Pixies» med akkurat passe kraftig fetaost under panseret, som smaker fortreffelig sammen med det fyldige kjøttet. Deilig rømmedressing som følger med både denne og flere av Blårock-burgerne, og passer ypperlig til både burger og chips. Har du sultne barn stressende rundt deg på hjemmekontoret? Distraher dem med den klassiske barneburgeren «Sonic Youth» i en litt mindre i størrelse.

Er du ekstra sulten bestiller du selvfølgelig en «Dirty Fries» i tillegg, bare hør på denne musikalske kombinasjonen: hjemmelagde chips, syltet rødløk, parmesan og bacon. Det smaker som forventet: uimotståelig snadder.

Burgerman

Det krever litt å leve opp til et så kontant navn, men Burgerman gjør det – de (eller er det kanskje selveste burgermannen?) kan rett og slett sine burgere. Det forstår man når man setter tennene i vår favoritt: jalapenosburgeren, der det medium stekte kjøttet er dekket av svimlende god og sterk jalapenosdressing. Siden du spiser hjemme er det ingen grunn til å være flau – bare jafs i deg det som går over sine bredder, for denne dressingen er en gave. 

Om du er glad i ananas har Burgermannen også en god nyhet. Resturantens rikholdige inneholder nemlig en hawaii-burger! En fresh og fruktig ananasskive ligger majestetisk dandert mellom det saftige brødet, i selskap med en salat som smaker overraskende crisp. Det er kanskje på pizza at ananas er et betent tema, men den svorne «ananas på burger»-tilhengeren vil med Hawaiiburger ha et ess i ermet neste gang diskusjonen kommer opp. At Burgermannen også har innsett hvor nydelig det smaker med en frisk ananas i burgeren gir oss både glede og godt i munnen, og er en god erstatning for savnet etter ananas-burgeren fra Aloha Kafé på Træna-festivalen.

Midgard Pizza & Burger

Nord i Tromsø sentrum ligger Midgard Pizza & Burger – et yndet tilholdssted for Tromsø-væringer både dagen derpå, og om vi skal være ærlige, alle andre dager også. Det eneste som er bedre enn å lunte bort til Midgard for å kjøpe burger, er selvsagt å bestille burger fra Midgard hjem til deg.

Har du redusert gapeevne kan det by på utfordringer hvis du velger en burger med mange gram – noe som selvsagt er fristende. Og det får du utvilsomt hos Midgard, hvor er det menyer som gjelder. Tex Mex Burger-Meny anbefales spesielt. Det er vanskelig å si nei til nachos generelt, og særlig når den holder seg sprø i overfarten hjem til deg sammen balanserende oppå det solide kjøttet.

Denne burgeren inneholder dessuten en salsa som smaker forfriskende til det hele. Midgard tilbyr også enkle og doble potetchips-varianter, og skal du virkelig unne deg noe godt velger du søtpotetchipsen, laget av lett krydrede søtpoteter.