Burgerguide til Bergen //Reklame for foodora//

Bergens beste burgere.

b
a

Det er noen fordeler med pandemier. For eksempel når det er søndag og du enten er, eller savner å være sliten etter lørdagen, og du har lyst på en sinnsykt god burger uten å måtte ta på deg klærne du vanligvis bruker når du skal handle mat. Det er også en god anledning til å støtte dine lokale favorittrestauranter under en pandemi, og det å spise burger for å støtte andre gjør vi mer enn gjerne.

Det eneste negative med å spise burger på våre favorittsteder er egentlig bare at den gode smaken ofte fører til manglende kontroll over hastigheten på inntaket, som igjen fører til smeltet ost og annet burger-relatert søl på genseren din. Også du som er så opptatt av å ikke ha mat på klærne når andre ser på deg! Men pandemien har enda en fordel på lur. Bestiller du fra foodora kan du nemlig spise burger på måten du fortjener: som om ingen ser deg, og fullstendig uten hemninger. Sett deg i sofaen i dine styggeste og mest flekkete søndagsklær og konsentrer deg om å nyte landets beste burgere uten å tenke på hvor mye du søler. Det har du fortjent.

Royal Gourmetburger & Gin 

Illustrasjonsbilde.

Royal har to ting vi liker: et appellerende navn og et rykte for å levere usedvanlig gode burgere. Akkurat ginen måtte sløyfes denne gangen, men vi bestilte signaturpakken Royal Meal Deal, komplett med (alkoholfri) drikke, fries og en klassisk burger med ost, sylteagurk og bacon. Vi rakk knapt å vente for lignende måltid er sjeldne i leilighetene våre! 

Vi hadde kanskje spist litt lite den dagen, men det var neppe hovedårsaken til at burgeren gikk ned i fem jafs. Det saftige kjøttet var perfekt holdt sammen av et smakfullt, fast burgerbrød og var toppet med en utsøkt kombinasjon av gode råvarer. Det var akkurat passe mye bacon og grønt, og vi begynte allerede å fantasere om neste bestilling, selv så mette vi var.

Det er en undervurdert kunst å velge riktig dip til friesene, men det er en kunst vi i all beskjedenheten mestrer ganske godt. Derfor gikk vi for chipotlemayo, og det angret vi ikke på. Den var nemlig såpass god at vi endte opp med å skrape både lokk og boks tom, først med fries og siden med skje. Det er kanskje ikke dette og på denne måten de kongelige spiser, men det burde de.

Holy Cow

Får man burger på døra kan man ikke bare spise som man vil, men også når man vil. Under vårt provisoriske morgenstell bestile vi derfor godburgeren Tuscany Truffel fra Holy Cow til frokost. Toscana, trøffel og hamburger til frokost – hvis ikke det er dekadent, så vet ikke vi hva som er det. 

Burgeren dukker opp på døren før vi rakk å sette på kaffe, men det får vel heller være, da herligheten tross alt kan bestilles med gudenes egen nektar – Villa-brus. Valget av burger viste seg også å være fortreffelig – briochen var solid og den syltetede rødløken ga burgeren en herlig syrlig sødme som balanserer det saftige kjøttet og den mektige trøffeldressingen utmerket. Ikke for mektig, selv ikke til frokost. 

Friesene, som er sprø og luftige, blir heldigvis servert med mer enn bare salt og pepper. Her har Holy Cow slengt på deilige og friske urter og en utsøkt spesial-dip. Urtene viser seg å være meget oppsig. At burgeren fra Holy Cow er et glimrende kveldsmåltid vet hele Bergen, men det viser seg at den er like god som frokost.

Matgal

Hvordan vet man at man er matgal eller om man bare er burgergal? Det er, som med mange andre gode filosofiske spørsmål, ikke lett å si. Men en ting er utvilsomt: Om du ikke blir burgergal etter å ha spist hos Matgal, kan ingenting gjøre deg det.

Vi avsluttet nemlig vår tur gjennom burger-Bergen med herlige Matgal Locals fra Matgal. Burgeren er en klassisk variant, med de friske grønnsakene man forventer, men skiller seg fra øvrige burgere av to bestemte årsaker: den friske, deilige dressingen (som det er masse av) og den lokale Fanaosten, som forøvrig ble kåret til verdens beste ost(!) for ikke lenge siden. Om gode råvarer som regel utgjør en god burger, tør vi nesten ikke å tenke på hva verdens beste råvarer kan utgjøre.

Fråtseriet stoppet ikke med den utsøkte burgeren – ved sin side hadde vi bestilt megacrunchy og deilige løkringer, samt en farlig god trøffeldressing og klassisk blodcola fra Coca Cola. Nam.