Tidlig julegave: musikken som er Best Akkurat Nå

Caroline Polachek, Isah, The Switch, og Eirik Aas er blant de som har laget den beste musikken denne uka.

b
a

God jul og alt det der, men ikke glem å følge lista og høre på alle de bra låtene som har kommet den siste uka:

Caroline Polachek – Breathless

Nyyydelig tolkning av The Corrs’ über-livsbejaende monsterhit fra år 2000. Det var omtrent sånn Kapten Sabeltann-CDen i bilen låt, da Sunniva og Pinky sang om at de var forelsket eller noe. Tror vi. Man skulle nesten tro frysningene på falsett-hooket på refrenget var såpass sterke at den kunne gitt jodlingen en plass i popkulturen, men 20 år senere kan vi trygt si at det ikke skjedde. Det man isteden kan se er forbindelsen mellom nevnte hook og den glitchy vokalmanipuleringen som kjennetegner artistene rundt PC Music. Der har vi forklaringen på hvorfor dette i det hele tatt eksisterer, kanskje.

LES OGSÅ: De ti mest leste NATT&DAG-sakene fra 2020

The Switch – Make a Move /Stein På Stranden

The Switch redder ukas listeoppdatering fra å være fri for ordentlig jamming. Etter en eventyrlig vakker åpning av den todelte (og 13 minutter lange) låta de slipper i forkant av sitt neste album fører de oss videre til ekotiske landskap, av typen Yes skildret på albumcoverne sine på 70-tallet. Ser rimelig greit ut der!

Ash Koosha – Monster Inn

Ashkan Kooshanejad må da være verdens mest undervurderte iranskfødte IDM-artist? Produktiv er han også, da han har sluppet et par-tre album i året siden 2016, med komplisert, dekonstruert klubb – i tillegg til å lage musikk til andre prosjekter. HALLUCiNATO er en mixtape, og «Monster Inn» er i kontrast til mye av det andre han gir ut en enkel og sår liten sak.

Arca – Riquiquí(lxxxviii88);Bronze-Instance

Hittil har det ikke fantes noen offisielle Arca-remixer. Nå finnes det hundre stykker av «Riquiquí», laget av en AI. Dette er nummer 88, valgt ut av NATT&DAGs spillelistemaskin. God helg!

LES OGSÅ: VIDEOPREMIERE: Solå er på et behagelig sted