My Name is Nå. Best Akkurat Nå!

KAMARA, MRD, Sticky Icky, Yasin, 129, Yomi, Isah, AVGVSTVS, Lolasana, Martin Hazy, Breveglieri, Orions Belte og Niilas. Nei, det er ikke navnet på mine 13 sønner, det er artistene som har sluppet den beste musikken denne uka!

b
a

Følg med nå.

 

Musikk kommer

Musikk går

Uviktige låter farer forbi

Best Akkurat

-lista

består

LES OGSÅ: Samtids-Smerz

Smerz – The favourite

I denne teaseren høres det ut som at Smerz synger over et halvgammelt RPG-spill rett inn i laptopen sin, og det er overraskende fint å høre på.

– Ludvig Furu

Niilas – Chaga

Niilas kommer med album i november! Alle gleder seg. Spesielt når en av singlene inneholder såpass lekker rhoades-jamming som dette.

– Ludvig Furu

T Section, 129, Arab Money, Money Mitch – Ikoner

Siyabångs gjeng 129 har det med å lage posse-cuts. «Ikoner» følger opp «Området» og har mange av de samme kvalitetene. Uttrykket er umiskjennelig hard gaterap, men det som skiller det fra så mye annet er musikkgleden – rappegleden! – som bobler over i den grad at den skumle gangster-energien nesten fortrenges helt. Men, for å helle litt malurt i urge-brusen, linjer om å lage filmer som Tarantino … Er vi ferdig med det snart, eller? 

– Yngve Sikko

MRD, Sticky Icky – Superwoman

MRD brukte munnbind leeenge før man egentlig trengte det, men på albumcoveret til den ferske Superwoman 2.0 har han erstattet det nå svært politiserte plagget med en hund. Kanskje ikke det du må jobbe mest for å ta innover deg denne helgen, men tygg litt på denne: I forbindelse med denne låta har den lovende elektronikadouen Sticky Icky våknet fra den lille dvalen sin, for å legge noen mystiske og berusede vokaler. Velkommen tilbake!

– Ludvig Furu

AVGVSTVS – Ta Det Pent

Når Ullern-rapper AVGVSTVS er på sitt beste, er å høre på ham som å åpne et vindu og slippe deilig varm vind inn i en svett, tett og støvete Playstation-stue. «Ta Det Pent» er en sånn låt. Det er balsam-rap, nye sko-rap, det er øl-mens-man-lager-middag-rap, det er å sitte alene på en benk med utsikt og plutselig føle seg lykkelig-rap. Ja, sånn er det, sånn er AVGVSTVS på sitt beste. Det er noe med lettheten, den selvsikre arrogansen, linjene om å ha sex med personer fra eksotiske steder som … Bergen.

– Yngve Sikko

LES OGSÅ: 38-åringen har hørt over 49 000 album: – Det er en slags pakt med djevelen