Tiden står stille, dommen har falt: Denne musikken er Best Akkurat Nå

Denne uka er det Himera, K A R L, A. G. Cook og L.U:N.A som har laget bra muskk. Blant annet!

b
a

Du vet hvordan det går:

Les om låtene her, hør på låtene der.

LES OGSÅ: LA-rap anno 2020

5iftyy, Moewgli, Einár – Luren Skakar

Ring, ring, det er en telefon! Jeg ringer i anledning en musikalsk observasjon! 

… Og den observasjonen er at svensk rap stadig er BÄST =)

– Yngve Sikko

Gym Class – Friday

Til neste år er Rebecca Blacks «Friday» ti år gammel (!). Internett-befolkningen som opplevde kalkunen da den rullet ut på Youtube dot com  har for lengst snudd i dommen og lagt sin elsk på henne. De er nå ansatt i nettbaserte kulturmagasiner, gjør videointervjuer med henne med høy produksjonskvalitet og inspiserer mekanismene som gjorde det mulig for en stakkars tenåring å bli offer for en av internetthistoriens mest omfattende mobbekampanjer. Samtidig har det kommet nye, minst like ironiske internett-kids på banen, som rekontekstualiserer dritten ut av det. Her har altså artisten Gym Class, sammen en annen aktuell produsent, Himera (scroll LITT ned), covret 2010-tallets cringe-anthem i 100 gecs-stil. Intet mer, intet mindre. Pluss en trance-outro.

– Ludvig Furu

Himera – Broken Friendship Bracelet

Den latvisk-russisk-irske NATT&DAG-favoritten Himera er ute med EP! «Broken Friendship Bracelet» er først ute av de fem sporene på More Than Friends. Det er mye eurohåp – for å bruke Beglogmegs begrep – i denne håpefulle trancen. Men det er ikke uplifting trance, for det er en tristhet her. Over den stille synthen og latter-kontentumet på «Sometimes I Look Up at the Sky & Remember How Much You Mean To Me» tenker jeg at det ikke går an å skildre temaer som kjærlighet, vennskap og tilhørighet uten å samtidig hinte til fraværet av disse – i tilfelle er det en svak behandling av temaet. Men gjør man det godt, som Himera gjør her, er det vonde noen ganger implisitt, andre ganger helt sentralt. Det er alltid tilstedeværende, om enn kun som en skygge av en fest som går mot slutten, et fellesskap som går i oppløsning, et vennskap som oppløses i tidens elv (gulp!). Eller – bare som en trist sagtann-synth.

– Yngve Sikko

A. G. Cook – Xxoplex

Når vi først er inne i post-eurotrance-sporet her, sjekk ut A. G. Cooks nye, den smeller ganske hardt. Og les anmeldelsen vår av 7G i det siste nummeret vårt. Kanskje den kommer på nett etterhvert også, hvis du er snill.

– Ludvig Furu

K A R L, Foad Noor Wavy Marley – Ghost

Tromsø-bonanza når K A R L har fått med seg både Foad Noor og Snow Boyz-Wavy Marley på Zoomin-produserte «Ghost». Trioen synger melankolsk om å være i klubben med gutta – uten å «chase hoes». Dette er en låt for når du er med Gutta, men har en nagende følelse av at du gjerne kunne ha vært med noen andre enn gutta, også.

– Yngve Sikko

Rettelse: I en tidligere versjon av denne saken stod Foad Noor som hovedartist. Det skyldtes en feilregistrering hos distribusjonsselskapet. 

LES OGSÅ: Kelly Lee Owens’ nye album er lunkent, men inneholder også hennes beste låt