Vinn billetter til Vegas festpremiere på «Matthias & Maxime»

Candas største filmtalent har laget ny film, og nå har du har sjansen til å snike deg til en gratis kinobillett.

b
a

Det er alltid stor hype rundt den fremdeles imponerende unge Xavier Dolan. I 2009 fikk han stående applaus i Cannes for sin debutfilm, I Killed My Mother, og ble raskt tatt inn i varmen av verdens filmelite. Filmene som kom etter, Heartbeats, Tom at the Farm, og Mommy var ikke akkurat dårlige de heller.

Nå arrangerer Vega Scene festpremiere på hans nyeste film, Matthias & Maxime.

Når Maxime (spilt av Dolan selv) skal flytte fra Canada til Australia, tilbringer han så mye kvalitetstid med venner og familie han kan før avskjeden. Etter en filminnspilling som ender i et kyss med bestevennen Matthias, dukker undertrykte følelser opp til overflaten, og en emosjonell berg-og-dalbane oppstår.

Matthias & Maxime hadde premiere på fjorårets Cannes-festival, hvor den ble godt mottatt. Her hjemme i  Norge beskrev Montages filmen som «flakkende og usikker på en poetisk måte». Her i Norge får filmen premiere fredag 21. august, og du kan være en av de første som ser den på kino.

Montages skal forresten spille inn en episode av den Oslopris-nominerte podcasten Filmfrelst etter visningen, så du slipper å gå hjem med tankene i spinn.

Les også: Med «Mamma» lever Xavier Dolan opp til de skyhøye forventningene

Det er dessuten ingen grunn til å gå hjem etter live-podcasten heller, for senere arrangeres det en etterfest på Blå! Om det høres ut som noe for deg kan du reservere bord her.

For å delta i konkurransen tagger du bare den vennen du vil ha med i kommentarfeltet på Facebook. Vi deler ut to par billetter (totalt fire) til visningen klokken 18. Enkelt og greit!

Sees!

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.