Kom igjen da, sjekk ut musikken som er Best Akkurat Nå

Sex Judas, Britz, 645AR, FKA Twigs, Jaga Jazzist, Popcaan, ANOHNI og Charlotte Dos Santos er bare noen strålende artister som har laget strålende musikk denne uka.

b
a

Velkommen til mase-utgaven av spillelista vår, der vi maser på deg om å sjekke ut den beste musikken som er kommet denne uka.

Har du gjort det ennå? Gjør det da!

Britz – Tay Keith

Det er litt Meek Mill over Oslo-rapper Britz på «Tay Keith», og det er ikke bare flowen og tilstedeværelsen jeg tenker på, men også budskapet, som er av typen inspirerende-men-aggressivt: «Jeg fant meg selv og det er sinnssykt / inspirerer kidsa i min hood, så de kan bli til / alt en lærer sa de ikke kunne bli til». Det kler ham!

– Yngve Sikko

Sex Judas feat. Ricky – Dum Stripper

Vår, og alles, kjære spellemannsvinnende Raymond Teigen Hauger har medvirket i et par forskjellige greier det siste halvåret, som i en sample på Psycheeks Gore 3, rolle i Bendik Kaltenborns kortfilm LIKER STILEN og en lokalavisartikkel om svenskehandel. Her er han tilbake i det vante spor som rockepredikant i Sex Judas’ siste funky new-wave-EP, Kan du se meg?. Advarsel: RART tekstinnhold …!

– Ludvig Furu

645AR, FKA Twigs – Sum Bout U

En vits er som regel morsomst første gangen man hører den, og sånn er det med 645AR og den snåle pipestemmen han rapper med også. Hva har Atlanta-gutten å tilby ørene våre, bortsett fra pipestemmen sin? Er han i stand til å røre oss på en annen måte enn den som drar munnvikene oppover? Kanskje ikke, men FKA Twigs kan det, og det gjør at vi holder ut litt til.

– Yngve Sikko

Spunsugar – Run

Det er generelle hit-vibber i denne låta fra det shoegaze-aktige, alternative rockebandet fra Malmö. I motsetning til veldig mange andre band spiller de trommene sine med hjelp av en maskin som spyr ut nuller og enere. Nå som vi er vant med at samtlige av rocke- og pop-trommer er tullet med i postproduksjon uansett kan man spørre seg selv om hvor mye det egentlig har å si for uttrykket – som i dette tilfellet definitivt passerer redaksjonens Turing-test, til tross for frenetisk hi-hat på refrenget.

– Ludvig Furu

Popcaan – FRESH POLO (feat. Stylo G & Dane Ray)

Skummel dancehall er bra dancehall!

– Yngve Sikko

ANOHNI – It’s All over Now, Baby Blue

Vi takker «han der» for at basillene som smittet Anohni i 2016, som gjorde at hun måtte avlyse Øya-konserten sin, ikke tok livet av henne, så hun kunne gi ut denne singelen i 2020. Sårt, pastoralsk med en uhyggelig vokaleffekt, som om låta kommer fra en veldig dårlig platespiller.

– Ludvig Furu