Tuut-tuut: Her kommer musikken som er Best Akkurat Nå

Evigheten, Röyksopp, 100 Gecs, Dorian Electra, Psycheek, Arca, Migos, YoungBoy Never Broke Again, Kiddo Kæsh, Rambow, Gunna, Moyka, Tante Biotika, Eiken, Slow Is The New Fast og Jireel har laget musikken som er best akkurat nå.

b
a

Like sikkert som fredagens presise inntog på ukas perrong er musikknorges (og -verdens) produksjon av ny og bra musikk. Hva er verdt å sjekke ut? Og hvorfor? VEL …

Følg spillelista og les om låtene for å få svaret!

SE OGSÅ: VIDEO: Kapteinen ble lurt av en 12 år gammel hønsesvindler

Kiddo Kæsh, Oky – Binnis

Kiddo Kæsh er mannen som overtalte Isah til å drive med musikk, og det burde være bevis nok for at Stavanger-rapperen både har en estetisk sensibilitet og et godt musikalsk øre. Litt overraskende derfor, at karrieren ikke skjøt fart i samme tempo som flere andre fra samme by. Etter «Binnis» å dømme har han fortsatt mye usagt, og mange ulike måter å si det på – FOR et førstevers!!

Yngve Sikko 

Evigheten – Millioner måner

Evighetens beskjedne, men oppsiktsvekkende kvalitet, som gjør at de skiller seg ut på det bugnende smörgåsbordet som er bergensk indie-pop, er møtet mellom det barokk-alviske koret og det sofistikerte og tidsriktige bandet. Hiphopen har trengt gjennom de aller fleste sjangre per nå, og jazz-akkompagnement er intet unntak. Ikke noe tullete jamaicansk aksent eller påtatt sentimentalitet her, for de som har ønsket seg en avveksling. Møtene mellom englesopranen, retrosynths og BADBADNOTGOOD-beats preger resten av den nydelige utgivelsen også. De eteriske låttitlene føles altså ikke som en gimmick – dette er musikk som strekker seg langt i både tid og rom.

Ludvig Furu

Migos, YoungBoy Never Broke Again – Need It

En stund siden forrige Migos-låt som det var noen spesiell grunn til å høre på, men på «Need It» viser trioen, som var ekstremt definerende i 2013-2016 ish, at de ikke hører hjemme under torva på Vår Frelsers Gravlund – helt ennå i alle fall. YoungBoy Never Broke Again har fortsatt det beste navnet i rap, og har fortsatt en seighet og tilstedeværelse i stemmen som kontrasterer godt med Takeoff, Quavo og Offsets trommemaskin-aktige vokal. Låtas sterkeste kort er imidlertid beaten, en lett modernisert versjon av 50 Cents «Get In My Car» (2005). Aner vi en trend her? Forrige uke avslutta Polo G albumet sitt med en «Ghetto Gospel»-flipp. Men der remakes kan være et irritasjonsmoment i film og TV, passer det bedre i en hiphop-setting, som tross alt alltid har vært sample- og kanon-basert.

Yngve Sikko

LES OGSÅ: Norge Rundt ute av kontekst 2

Tante Biotika – Alle Krefter

Evigheten er ikke de eneste bergenserne som har sluppet frisk og klar EP denne uka. UFIN er Tante Biotikas første. På «Alle Krefter» messer vokalist Johanna Vatne heseblesende i en slags Talking Heads-stil over noe lett forstyrrende gitar- og pianoriff. Synes ikke det innsalget er så alt for ille, jeg.

Ludvig Furu

Psycheek – Fuse Beyond

Oslo-baserte Psycheek feirer fredagen med albumslipp! Gore 3 fortsetter i det gritty, voldelige og industrielle techno-landsskapet til singlene «Breakphoria» og «Create self». «Fuse Beyond» bringer tankene til Playstation 1-spill-soundtrack og til byen som lå der før alt forsvant mellom fingrene våre i mars en gang.

Yngve Sikko

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.