Musikkredaksjonen anbefaler: Best Akkurat Nå

boy pablo, 6LACK, Ant Wan, CLIP, DeJ Loaf, Fredfades og ROSALÍA er bare noen av de som har laget den beste musikken denne uka.

b
a

Når voksne mennesker er veldig, veldig glade i ny og god musikk … så hender det at de samler den i en spilleliste som oppdateres hver fredag.

Følg NATT&DAGs liste her:

Her er ukas beste låter:

Shoreline Mafia, Lil Yachty – Ride Out

Til vanlig lager Shoreline Mafia tung og sløv LA-rap ala Drakeo the Ruler, og Lil Yachty – som slapp tapen Lil Boat 3 i dag – lager sur syngerap som ikke har føltes relevant på minst et par år. MEN! Når de slår seg sammen, som de gjør på «Ride Out», høres det ut som … Chief Keef! Spesielt Rob Vicious på førsteverset kommer godt ut av det. Det er nesten som om han kanaliserer en Chief Keef fra en parallell dimensjon der Chief Keef faktisk ikke gir helt faen.

Yngve Sikko

boy pablo – hey girl

I denne låta er basslinja heldigvis sikrere på seg selv enn det boy pablo virker å være. Ikke vær nervøs bare fordi jenta er pen, herr pablo! Med såpass kule synth-soloer og fine refrenger er vi sikre på at hun synes du er ok.

Ludvig Furu

CLIP – SAD B!TCH

New York-baserte CLIP er en trofast leverandør av E S T E T I K K på en viss bildedelingsapp, og for dem som har fulgt henne der den siste måneden har det vært umulig å ikke legge merke til «SAD B!TCH». Ikke én dag har gått uten at hun har repostet videoer der andre jenter, som også har rar sminke, mimer til sangen. «I’M A SAD BITCH, BUT I LOVE BEING BAD!», er tydeligvis et veldig relaterbart budskap. TYDELIGVIS! Resten av sangen består av flere lignende one-linere, sånne som sier noe hva en føler, og hvordan en føler det. Perfekt for en mime-snutt, kanskje ti sekunder lang. Dette er rapmusikk i TikTok-ens tid. Men låta står seg i sine fulle 2:15, også – tross en cloud-rap beat som føles akkurat litt for datert, på en måte som kanskje funker best på en uoffisiell plattform som Soundcloud – der «SAD B!TCH» nettopp har ligget en stund allerede og samlet opp 139 000 plays.

Yngve Sikko

Unghetto Mathieu – Plastic

En rap-remix av Aquas «Barbie Girl», var det det vi trengte akkurat nå? Absolutt ikke.

Yngve Sikko