Søndag summarum: Roboter, kulturell appropriering, anglisismer, penismåling og Gucci Mane

Søndag Summarum-redaksjonen har nok en gang stått opp fra de døde.

b
a

– Han er oppstanden.
– Ja, han er sannelig oppstanden!

Den norske påskehilsenen er på noe god dag, mann, økseskaft-shit, ass.

Med andre ord, ikke heeeeelt ulikt et visst nissebjergs medieoffentlighet. Norge/Noreg/Norway! Hoho! Her er ukas viktigste og riktigste saker.

Ukas psykiske problem


Skjermbilde: Godt.no

SARS-CoV-2 spredte seg fra flaggermus til skjelldyr til mennesker – først i Wuhan, så i resten av verden. Nå har det nye koronaviruset også spredt seg fra menneskene til matskribentene. Og det har gjort dem fullstendig klin gærne.

Ukas reklame

Sukk.

LES OGSÅ: Vi anmelder alt man gjør i karantene

Ukas kulturelle appropriering


Skjermdump: BT.no

I begynnelsen var lyset. Så kjøpte Jens Kihl seg rød skinnjakke og begynte å skrive nynorsk. Slik passerte tiden. Men jobben som journalist for Klassekampen var ikke nok. Oslo-bobla ble for liten. Og kanskje var ikke venstresideprosjektet så viktig, likevel. Da var det like greit å flytte til Bergen, bli kommentator i hornbrille-avis og la det stå til.

So far so good. Det er bare det at HVA I HELVETE

For HVA FAEN er det du snakker om, Jens Kihl?

Gutten fra Oslo vest har bodd i Bergen et år eller noe, og nå driver han og skriver i avisa at Jesus var en stril. Hva i alle dager han mener med det forblir uklart. Det som derimot ikke er uklart – snarere demrer det for oss i rekordfart – er at Jens Kihls nynorsk-identitet ikke er annet enn god gammeldags kulturell appropriering. Han spilte på Frigg og er fra Ullevål, men skriver nynorsk. Det er rart.

Og – er det ikke rasistisk mot alle andre undertrykte mennesker verden over, å velge seg nynorskfolket når man først skal pynte seg med den kulturelle appropriasjonens fargerike indianerfjær? Litt?

Ukas anglisisme


Skjermdump: DN.no

Kineserne er oppgitte over hvor relaxed vi har vært.

Blekka du holder i henda nå er ikke heeeelt fremmed for en anglisisme her og et lånord i kursiv derrrrr. Men vi er idioter, og bryr oss dessuten verken om nynorskfolk på Twitter eller Per Egil Hegge.

Men Dagens Næringsliv, ørnen blant norsk voksenmedia, er ikke de liksom konservative og verdige (elns)?

Jo, verden stod kanskje til påske, men nå er det like før korthuset raser. Og mens det raser vil en kineser stå og kjefte på oss på dårlig engelsk (sier L i stedet for R osv.). The Future is Now. Nå raser det. Sånn nå har det rast.

Ukas anglisisme 2

Skjermdump: DN.no

Nvm, NÅ har det rast.

LES OGSÅ: Ukas beste låter? Ukas beste låter! Best Akkurat NÅ!

Ukas målefeil


Skjermdump: Nettavisen.no

Visste du at den gjennomsnittlige penisen faktisk er 0 cm?

Ukas sterke mening


Skjermdump: Adressa.no

Basta bom! Og jeg vil ha ny is. NÅ!!!!

Ukas korona 1


Skjermdump: Facebook

Wow! Denne kombinasjonen av font, avsender og budskap bare hit different. Skikkelig ubehagelig.

LES OGSÅ: Smil & Gift møter Sophie Elise

Ukas korona 2


Skjermdump: Instagram

Da er vi to!

Ukas nye virkelighet

Skjermdump: NRK.no

Hva er det med Øst-Asia og roboter som ser ut som en blanding mellom støvsuger, insekt og menneske? I Taiwan har basketligaen erstattet publikum med en liten gjeng trommespillende roboter. Som alltid når robotteknologi er involvert er ikke veien lang fra barnlig fascinasjon til dystre sci-fi-tankerekker.

Det er ikke bare-bare å bli profet i eget land, sies det. Men statist i eget liv, den går ganske greit for de fleste. Nettopp derfor er det så kjipt å bli minnet på at det er det man er. At det helt spesielle du har skapt deg, den personen du har ryddet deg i livets kaos – i henhold til vestlige liberale verdier attpåtil en ukrenkelig størrelse – for andre ikke er mer enn en flekk på et TV-bilde, en hånd som holder i en trommestikke, en statistikk, noe som like gjerne kunne vært et stykke teknologi.

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.