10 kjappe med Jimi Somewhere

Han har måttet forskyve albumslipp på grunn av koronaviruset, men i dag spiller han i det minste for oss – strømmet fra Blå.

MUSIKK
b
a

Det er en tid for alt, og nå er det tid for strømmekonserter. I forrige uke strømmet vi Jouska, B-Boy Myhre og Carmen Villain, mens dere stod hjemme og lagde hjemmelaget pasta, klippet deres eget hår eller sendte melding til eksen.

Vi har igjen plukket ut en håndfull av våre favorittartister, og invitert dem til å spille for dere. Vi samarbeider med nstrumental og er på lufta fra torsdag 9.- til lørdag 11. april. Konsertene strømmes fortsatt fra Blå.

Les mer om konsertserien HER!

Jimi Somewhere er en smilende indiepop-gullklump fra et sted utenfor Hokksund. Han har oppnådd usannsynlig suksess utenfor tradisjonelle mediekanaler (bortsett fra med litt hjelp fra Urørts anbefalinger), og har størsteparten av lytterbasen sin i Indonesia, av en eller annen grunn. Kanskje de simpelthen bare elsker nordmenn med over 350.000 lyttere på Spotify.

Han er venn med bedroom pop-tungvekterne Clairo og Boy Pablo, er albumaktuell om ikke så alt for lenge (håper vi), og strømmer en konsert for oss i kveld. Sommermusikk trenger dagslys, så konserten er et opptak fra et tidspunkt litt tidligere på døgnet.

Vi tok en prat med ham før kveldens sending.

Les også: Vi dro på drive-in-konsert for å se koronaviruset hamre nok en spiker inn i virkelighetens likkiste

Hva skjer?
– Bare våknet, drikker iskaffe og ser på Yung Leans «@ the back of the truck»-livestreamkonsert!

Hvordan får du dagene til å gå?
– Lager musikk all day som vanlig, egentlig. Ser mange filmer og prøver å være litt ute. Distansert fra folk, seff.

Fått noen nye innsikter om deg selv i isolasjonen?
– Bare at jeg er en person som er veldig avhenging av å ha folk rundt meg. Heldigvis bor jeg med bestevennene mine, så det har gått fint, men har flere ganger tenkt på hvor fucked jeg hadde vært om ikke.

Hvilke planer for våren er det viruset har ødelagt for deg?
– Ouf, mainly at jeg må pushe albumet mitt tilbake grunnet at jeg ikke får jobbet på den visuelle delen av det. Musikkvideoer og cover art shoots og alt sånt :-(

Hva kommer den neste låta di til å handle om?
– Neste låta jeg gir ut handler om å være så gira at du føler du kommer til å eksplodere, hah. Liten energibombe av en låt. Gleder meg til å slippe.

Hva klarer du deg ikke uten?
– Produsenten min Milo<3 Vi er bffs og lager all musikken min sammen. Hadde vært lost uten ham.

Når er sist du var en god person?
– Kanskje nå nettopp, da jeg innrømte at jeg hadde vært lost uten Milo? Det kommer hvertfall til å gjøre ham glad å lese, så føler det telles.

Hva med dårlig?
– Prøver generelt mitt beste på ikke være en dårlig person, men glemte bursdagen til et familiemedlem nylig </3

Siste gode kulturopplevelse?
– Trur Cezinando på Sentrum Scene var det siste jeg rakk å se før alt gikk i lockdown, men det var så bra at jeg lever lenge på det. Sjukt inspirerende.

Hva kan vi vente oss i kveld?
– Hmm, har visuelt prøvd å gjøre det veldig pent siden folk bare skal sitte hjemme i stua og se på. Ellers er det bare oss som har det gøy og koser oss. Håper det smitter slik at de som ser på også har det gøy og koser seg.