10 kjappe med B-Boy Myhre

Han hadde planer om å bli rik (som gikk i vasken) og vurderer å lage aproposmusikk. Også spiller han strømmekonsert for oss i kveld.

MUSIKK
b
a

Vi er i den tredje karantene-uka. Utestedene er stengt, alle konserter er avlyst på ubestemt tid og mange kulturarbeidere har mistet inntektsgrunnlaget. Artistene har flyttet inn i stuene sine og strømmer som gale. Og hvis ikke dataskjermen er god nok har vi hørt man kan dra på – dette er tydeligvis virkeligheten nå – drive-in-konsert.

Vi i NATT&DAG sier derimot nei til bilen i Oslo. Vi har plukket ut en håndfull av våre favorittartister, gått sammen med nstrumental og invitert dem til å spille for dere.

Les mer om konsertserien HER!

B-Boy Myhre har løpt rundt med rare bukser på scenen under Øyas avslutningskonsert som Cezinandos trofaste sidekick, og han har vært «Jelly» på Soundcloud sammen med 612s Mogger. Det siste året har han også sluppet en rekke singler som bekrefter det mange mistenkte: at Oslo har fostret enda en talentfull rapper med Von Dutch-caps. I små drypp har B-Boy Myhre gjort seg bemerket med sitt øre for lystige og poppete melodier, sine sårbare tekster og et helhetlig estetisk prosjekt som bærer bud om noe mer.

I kveld kl. 20:00 spiller han live for oss fra et folketomt Blå. Vi har sjekket hvordan det går.

Hva skjer?
– Fiskeboller og Tomb Raider up in here.

Hvordan får du dagene til å gå?
– I det siste har jeg tatt i bruk den urgamle vin-teknikken. Den er egentlig mest for dem som er nye i «få dagene til å gå» gamet, men gjør susen. Pro tip: start dagen i firedraget for ultra speed.

Fått noen nye innsikter om deg selv i isolasjonen?
– Haha, jeg synes jeg er skikkelig snill. Er veldig få rundt meg å være snill mot nå, men jeg bare catcher meg selv i å sitte å smile, og tenke at «nå er du snill».

Hvilke planer for våren er det viruset har ødelagt for deg?
– Tenkte jeg skulle bli heftig rik denne våren. Tenk å tro at du skal bli rik, også blir du det ikke, a? Damn. Sikkert mange det har skjedd med hvis man tenker litt!

Hva kommer den neste låta di til å handle om?
– Kommer litt an på. Jeg er keen på å kaste meg på den aproposmusikkgreia, men det er for mange karantenelåter akkurat nå. Jeg holder foreløpig hodet kaldt og venter spent på ny krise!

Hva klarer du deg ikke uten?
– En liten grovis, kleint å ikke ha en på lur hvis noen spør.

Når er sist du var en god person?
– Gikk tur med hunden til kjæresten min litt tidligere i dag. Og da vi skulle over gangfeltet gikk den sånn rett ved siden av meg, som om jeg hadde lært den opp, lol. Sola skinte, jeg smilte og drakk kaffe. Følte meg som en god person da.

Hva med dårlig?
– Lo av et barn på Tiktok.

Siste gode kulturopplevelse?
– Hoppet utenfor en skyskraper i VR. Det var en ganske sterk kulturopplevelse ass. God, også!

Hva kan vi vente oss i kveld?
– En sterk kulturopplevelse!

Les også: Amerikansk-koreanske Yaeji har sluppet sitt hittil mest ambisiøse elektronikaprosjekt. Vi har snakket med henne.