Det nye fylket Vestland har laget låt, og folk HATER den

Det nye fylket Vestland skulle feire seg selv med musikkvideo. Det gikk nok ikke heeeelt som de håpet på.

b
a

«VI ER MOTHERFUCKING VESTLAND!!»

Da Nord- og Sør-Trøndelag ble til bare vanlig-Trøndelag 1. januar 2018, ble det feiret med en musikkvideo. Som seg hør og bør når Norges tredje viktigste forvaltningsnivå gjennomgår endringer gikk musikkvideoen også viralt.

Låta «Trønder» satte hjerter i brann og nordmenn lot hår reise seg de underligste plasser mens de stemte i: for æ e trøndeeeeeeer! 

To år senere har Hordaland og Sogn og Fjordane slått seg sammen til fylket Vestland. Men denne sammenslåingen har ikke gått like knirkefritt som den i midten av Norge. Og det verste av alt? Den offisielle Vestland-musikkvideoen har ikke gått viralt.

LES OGSÅ: Ernas fastfood-tweet og hva den avslører om Norge

I skrivende stund har videoen beskjedne 372 visninger. Og kommentarfeltet er ikke nådig i sin dom:

Noen konspirasjonsteorier er det selvsagt også plass til:

I Vestland-videoen får vi noen strofer om Gulatinget, stadig gjentagelse av ordet «vestland» (som på ingen måte høres naturlig ut å verken rappe, si eller skrive), folk med lue og headset på bybanen (tøft!) og fine bilder av fjordlandskap (fint!).

Og selvfølgelig: folk som breakdancer til felespill.

Moderne! Og gammelt! Samtidig! Mind blown! 

Hovedproblemet er likevel voiceoveren som, med raspete og genuin stemme ala nasjonalistisk vinklet reklame for norske jordbruksprodukter, avbryter det lille som er av musikalsk momentum.

Se hele:

«Vestladden – rapparen som la ut på vandring» er laget av elever fra ved Hyssingen produksjonsskole. Skolen er for dem mellom 16 og 21 år som har avsluttet eller ikke påbegynt videregående opplæring i Hordaland. Det er med andre ord urettferdig å sammenligne Vestland-videoen med «Trønder»-videoen, som var laget av to anerkjente skuespillere fra Trøndelag teater og med hjelp fra et kommunikasjonsbyrå.

Om noe, må den nye fylkeskommunen i vest tåle kritikk for å ha spart seg til viral-låt-fant. Dette lover ikke godt for de offentlige tjenestetilbudene i det nye fylket!

Nå har vestland-ingene bare én ting å gjøre: de må velge å stå i dette nå.

Bonus: hyggelig gjensyn:

LES OGSÅ: 10 på byen i Trondheim: Hva var det verste som skjedde med deg dette tiåret?