Frank (75) & Maury (92) rapper, røyker og flexer i baris

De spytter bars, røyker weed og drikker Hennessy. Men kan det være ekte?

b
a

Peak ungdomskultur? Det må vel være når gamle folk begynner med den ungdomskulturen. Beklageligvis for fans av verdens største musikksjanger, hiphop, er det akkurat det som er i ferd med å skje.

For noen dager siden dukket det opp en iøynefallende thumbnail på Youtube-kanalen WORLDSTARHIPHOP. To karer i baris, med penger i hendene og innbitte ansiktsuttrykk. Og de er GAMLE!

Å nei!

Med tanke på at humor-rap er det verste som finnes, lovet det ikke godt.

LES OGSÅ: Søndag Summarum: WW3, karakterdrap, girl in red og Fukushima er en «hub»

Finn én feil!

Men låta er egentlig ganske OK. 

Skuffende nok er det også tydelig et PR-stunt og ikke legit gammelmanns-rap – eller grumble-rap som det også har blitt døpt.

Reddit spekuleres det i hvem som egentlig er stemmene til de to rapperne. Flere virker overbeviste om at den ene er R.A. The Rugged Man. Long Island-rapperen har allerede en lang karriere, som blant annet inkluderer en aldri så liten norsk halv-klassiker sammen med El-Axel:

Sammenlign og døm selv.

Frank & Laury er ikke de eneste rappende pensjonistene. I Storbritannia dukket det i  2018 opp en lignende duo, ved navn Pete & Bas. De holder koken også i 2020. 

Mannen bak er visstnok grime MC-en Durty Goodz.

Gamlis-rappen har også nådd Norge. Men her holder vi det ekte. Jazz-legenden Karin Krog slapp i fjor låta «Digi-Mareritt», der hun tar oppgjør med den digitale tidsalderen vi lever i, med spesielt fokus på bankvesenet, musikkbransjen, postkontoret og skolen. 

På skolen sitter stille barn
med digitale brett
og gir elever svar på alt
men kanskje blir de ikke sett?

Men kanskje er det ikke skolebarna, men de eldste blant oss som ikke blir sett? Hiphopen kommer til unnsetning. Om musikken er «ekte» eller ikke, det er vel det samme?