En av disse bør bli ny redaktør i Morgenbladet

Vi har kandidatene klare.

b
a

Det har vært noen tøffe uker for Morgenbladet. Først ble flere ansatte i avisen tilbudt sluttpakke som følge av ønske om nedskjæringer fra eierne i NHST.

Flere av Morgenbladets ansatte erklærte  kort tid etter mistillit mot ansvarlig redaktør Anna B. Jenssen; den storstilte satsingen med å gjøre Morgenbladet bærekraftig digitalt ble ifølge journalistene forpurret ved at redaktøren skapte en dyptgående konflikt. De meldte om at avisa i lang tid hadde vært vanstyrt – økonomisk, så vel som personalmessig – med en redaktør som var «umulig å forholde seg til». Deretter truet 29 bidragsytere med å avslutte sitt forhold til avisen. Woopsi.

Nå nærmer det seg utgivelsesdag, og Anna B. Jenssen skjønte i så måte tidsnok at det er vanskelig å lage en avis uten, ja, bidrag.

I dag trakk hun seg som ansvarlig redaktør for Morgenbladet. Det er imidlertid ingenting som tyder på at eierne i NHST kommer til å reversere kuttene i avisen. Jakten på en ny redaktør som kan ta over, og lede Morgenbladet i retning «digital dagsavis», er i gang. Og siden neste utgivelse er allerede på fredag, så begynner det mildt sagt å haste hvis vi, abonnentene, skal få det vi betaler for *kremt*. Derfor har vi laget en liten short list over kandidater som kan passe. 

Les også: Søndag Summarum: Espen Ottosen skriver om sex, Espresso House er onde og P3 prøver seg på memes

Peter Handke 

Han har alle egenskapene NHST ser etter i en Morgenblad-redaktør: Han er glad i kultur, kan skape offentlig debatt og har med sin støtte til massemord vist at han er fullstendig nådeløs og uten empati.

Darth Vader 

Ond, ansiktsløs og glad i å KUTTE! ;) Vitsen her er altså at han kutter ting med lasersverd, og at han må KUTTE i utgifter og ansatte! :) 

Wario 

Marios gule nemesis er alltid klar til å steppe inn når viktige roller i det offentlige skal fylles. Hans forkjærlighet til å kjøre go-kart vil også vise at Morgenbladet er mer enn bare en avis for Miljøparti-stemmende elite innenfor Ring 3.  

Funkygine 

Det Morgenbladet trenger nå er er DRITSTERK dame som kan stå i stormen og få det beste ut av de rundt seg. Om det ikke høres ut som den personlige treneren og den medievante Funkygine, vet ikke vi. 

Du

Ja, du har jo alltid tenkt at du ikke har fått utfylt ditt eget potensiale, at det bor noe mer i deg enn den du er nå.  Du har bare ventet på et tegn eller en mulighet. Kanskje dette er sjansen du har ventet på? Kanskje det er DU som skal bli den nye redaktøren i Morgenbladet?

Les også: 15 på gata: Vi spurte folk om deres verste dørvakt-opplevelse

Illustrasjonsbilde: Faksimile, Morgenbladet.no og Peter Stojanovic/Wild + Team Agentur – UNI Salzburg(CC BY-SA 3.0)