De dummeste spillene du MÅ spille i høst

Verden er full av dumme spill, du må bare lete litt.

b
a

Litt av poenget med å spille spill er å flykte fra sin egen dårlige virkelighet og inn i en bedre eller enda dårlige fantasiverden. Det er snart høst, og da blir det jo gjerne en del gaming alene. Men hva skal man game? Selv om dumme spill er lett tilgjengelig, er det ikke lett å finne nyskapende og dumme spill.

De som er villige til å lete litt finner fort ut at det finnes mer enn FIFA, Call of Duty og Fortnite. Her er de absolutt dummeste spillene du må få med deg i år.

Les også: De beste filmene du kan strømme GRATIS med norsk lånekort

Untitled Goose Game

(Windows og Nintendo Switch. Ute 20. september)

På spillets hjemmeside beskrives spillet i en veldig dekkende setning: «It’s a lovely morning in the village, and you are a horrible goose». Spillet går rett og slett ut på å være en sykt irriterende gås, som stjeler ting, er i veien og lager mye lyd.

Det ser helt rått ut.

Fight Crab

(Windows. Ute i Early access nå)

Konseptet til Fight Crab er like enkelt som det er genialt: Du styrer en krabbe som sloss mot andre krabber med øks, sverd, lasersverd, motorsag, hammer og over 41 (!) andre våpen.

Crab Champions

(Windows. Usikker lanseringsdato)

Om du synes det virker gøy å spille et voldelig krabbespill men ikke blir fristet av Fight Crab, bør du sjekke ut Crab Champions. Spillet er basert på musikkvideoen Crab Rave, og ser ut til å gå ut på at du skyter andre krabber på en øy. Om du elsker spill om krabber er det uansett mange grunner til å gni klørne fornøyd sammen.

De dummeste spillene finner du som regel i blant simulatorspillene.

Simulatorspill er en relativt smal undersjanger i en veldig bred kategori. Noen simulatorspill, som Goat Simulator, beskrives ofte som YouTube bait-spill, spill som er underholdende å se andre spille, men som ikke er spesielt realistiske. Andre, som Euro Truck Simulator og Microsoft Flight Simulator får fans av motsatt grunn. De etterstreber å være en realistisk simulering, men er kanskje ikke like underholdende for andre å se på.

Når det er sagt får klipp av folk som spiller Euro Truck Simulator ofte flere millioner visninger på YouTube.

Spillene vi skal ta for oss her tilhører helt klart kategorien bait-spill.

Les også: AI-generert frijazz og metal høres helt sinnssykt ut

Robot Vacuum Simulator X

(Windows)

Norske Sebastian Røed Mangseths Robot Vacuum Simulator 2013 fikk mye oppmerksomhet etter å ha blitt spilt av PewDiePie.  Nå er en ny og bedre versjon endelig lansert. Om støvsugere blir stadig smartere og mer autonome, bør vi kanskje spørre oss selv hvordan det er å være en støvsuger. Har de følelser? Kan de elske? Liker de i det hele tatt å suge opp støv? Vet ikke, men akkurat nå er dette kanskje det nærmeste vi kommer å finne ut av det.

Bum Simulator

(Windows, Mac og Linux)

Noen som definitivt har følelser er uteliggere. Om de som har laget spillet har det, er derimot usikkert. Skal man først la seg underholde av livet til en uteligger er det i alle fall bedre å spille dette enn å se på Bum Fights.

Toilet Simulator

(Windows)

Noen av disse spillene selger seg selv. Jeg siterer for eksempel utviklerens egen beskrivels av Toilet Simulator:

«A full featured Toilet Simulator with a complex peeing system and detailed poop models.
Features:
– You can Poop
– You can Pee.»

Great!

Wanking Simulator

(Windows. Lansering Q3)

Utviklerene av Wanking Simulator sier det også best selv:

«You play as Winston Gay, a man whose house was taken away by the corrupt government after being called out for wanking too loud by his neighbors. Wanking Simulator is a mix of destruction & wanking.

The main goal is to destroy as many things as possible before getting caught by the police and collect points by wanking to the chaos we caused».

Andre spill vi gleder oss til

Drug Dealer Simulator

(Windows. Lanseringsdato usikker)

Bee Simulator 

(Windows. 2020)

Priest Simulator

(Windows. Lanseringsdato usikker)

Les også: Quiz: Dax18-program eller Insta-poesi?