Julegavetips: Norges rareste bøker

Kvalitetslitteratur er sååå 2015. Her er de rareste og dårligste bøkene du bør gi som julegave i år.

b
a

Christopher Hitchens sa en gang at alle har en bok i seg, og der bør den også forbli. Det er nok en av mange grunner til at han aldri jobbet i Kolofon Forlag. Kolofon har spesialisert seg på å gi ut bøkene til folk som absolutt ikke klarer å holde boken sin inni seg. Kolofon er et alternativ til det som gjerne kalles å utgi bøker «på eget forlag». Forfatteren tar all finansiell risiko, mens «forlaget» står for distribusjon og promo.

Det er en grunn til at ingen andre enn Kolofon vil gi ut bøkene. De er elendige. Derfor er de også veldig morsomme og interessante. Men hvordan manøvrere seg i en jungel av dårlig og dritt litteratur?

Det er her en viss gratisavis med glimt i øyet, småstein i skoa og en tunge som ikke akkurat holdes rett i munnen kommer inn i bildet.

Vi har trålet gjennom bøkene utgitt på Kolofon Forlag og plukket ut tre av de aller rareste bøkene du kan pakke inn i papir og putte under juletreet.

LES OGSÅ: Cappelens Forslag mot kapitalismen, kjedebutikkene og Olav Thon

Mafiaen i Eiker, Freddy Kristoffersen
Kolofon forlag, 2006
279 sider

Mafiaen i Eiker er trekkspill-artisten Freddy Kristoffersens historie om hvordan en Buskerud-basert Frimurer-mafia rottet seg sammen for å knuse ham.

Det startet med en bokhandel i Hokksund. Det er 1988. Jappetiden går mot slutten, men finanskrisen som skal komme til å ramme Norge er fortsatt noen måneder frem i tid. I Hokksund er folk optimistiske, og optimistiske mennesker i Hokksund oppfører seg som optimistiske mennesker flest: De innvilger lån uten sikkerhet, bygger kjøpesentre og kjøper opp bokhandler. Kristoffersen og kona gjør alt: De kjøper en bokhandel i nyåpnede Eiker kjøpesenter.

Ett år senere rammer finanskrisen. Samtidig er det klart at bokhandelen ikke er lønnsom. Lån forfaller. Det hele ender med et forlik med banken, som ikke er veldig fordelaktig for Kristoffersen.

I år 2000, fem år etter forliket, får Kristoffersen et tips fra en venn: «Har du undersøkt om det kan være noe infiltrasjon fra hemmelige ordenssamfunn eller brorskapsforbund i saken?»

Hm, spennende!

Av de 17 000 medlemmene i Norsk Frimurerorden finner Kristoffersen flere kjente navn. Bankstyreformannen, lensmannnen, flere tidligere styremedlemmer i Eiker sparebank. Dette må da være noe? En mafia? En Eiker-mafia? Han bestemmer seg for å avsløre alt.

På internett er det lite informasjon om denne påståtte Eiker-mafiaen.

Kristoffersens bok blir omtalt kun et knippe steder, deriblant på to ulike nynazistiske nettsteder og – selvsagt – på Kvinneguiden, der man kan lese at «Nordmenn er ekstremt naive, og de fleste nordmenn tror at dersom man blir innblandet i en rettsak, så vil man få en rettferdig behandling.»

LES OGSÅ: Norske menn er enige om ting i kommentarfelt

Andre er mer kritiske. En anonym bruker skriver: «Dette høres mere ut som psykiatri», mens konspirasjonsteori-ekspert John Færseth i en artikkel på Humanist.no beskriver Freddy Kristoffersens bok som «ekstremkonspirasjon».

Konspirasjonsteoretikere arbeider gjerne etter jeg-stiller-bare-spørsmål-metoden. Kristoffersen tilnærmer det seg fra motsatt side. Han stiller knapt et eneste spørsmål i løpet av de 279 sidene, men kommer med ekstremt mange svar – i den grad side opp og side ned med beskyldninger, navneoppramsing og prosentregning kan kalles svar.

Leseren derimot, sitter igjen med mange spørsmål.

Hvem har rett, nynazistene eller kvinneguiden? Hvem var egentlig Freddy Kristoffersen? Kan en bok med trekkspill på coveret virkelig få en mann drept? 

Den 12. juni 2006, én måned etter at Mafiaen i Eiker ble gitt ut ble Kristoffersen funnet død, 61 år gammel. Det kan selvsagt være en tilfeldighet.

Eller kanskje finnes det faktisk en mektig mafia med base i Buskerud.

Passer til: Trekkspillere fra Buskerud, frimurere fra Buskerud, John Færseth, folk som bare kjøper first price-produkter, lillebroren din som dessverre røyker en del hasj.

Kjøp boken her. 

LES OGSÅ: Nordmenn vurderer eskortejenter på internett: her er de beste anmeldelsene

Engler eksisterer … ! Kari Brit Wennevold med Hjelpere/Engler
Eyhoshea forlag, 2012.
122 sider

 

Wennevold skriver selv at dette er en «… bok om relasjoner mellom det fysiske og det ikke-fysiske mellom jordiske mennesker og Sjeler i vår Åndeverden». Men først og fremst er det et insisterende og belærende nidskrift rettet mot alt og alle som er uenige med forfatterens mening som er at engler eksisterer, og ikke minst mot de som kritiserer Märtha Louise. 

Allerede før boken er i gang går forfatteren, healer og rådgiver i metafysikk Kari Brit Wennevold, i strupen på sine kritikere: «Personer som kun vil kritisere, bør lese boken en gang til, gå i seg selv, fundere over hvorfor de vil kritisere, deretter avtale konsultasjon/samtale, eller melde seg på til kurs.»

LES OGSÅ: – Jeg frykter at jeg ubevisst tenker at kvinner egentlig er dumme

Boken spenner over beskjedene 122 sider, men er delt opp i hele 114 kapitler med titler som «Sørgelig», «Støtte til prinsessen!», «Er ikke truende» (hæ?), «Hva er religion?» (interessant spørsmål!) og «Kan knapt tro det» (ikke vi heller!). To av kapitlene heter «Engler eksisterer», altså det samme som boken, bare uten de dramatiske «… !».

Beviset hennes for at engler finnes er at … hun synes at de finnes.

Dessuten ser også schizofrene ting (derfor bør de hjelpes av synske i stedet for leger, skriver hun). Og så bruker hun ordet «metafysikk» i cirka annenhver setning. Vanskelig ord? Da MÅ det være sant!

Og jo, enda et argument: «Du kan faktisk se det på dem, på de som har funnet frem til sine Sjels-oppgaver for dette jordiske livet. De er blide!».

I motsetning til oss, altså. Det forklarer en hel del.

Passer til: Folk som tror de er «søkende», men som egentlig er skråsikre på alt, den som fant opp duftpinner, folk som har duftpinner, de som stemmer på partier i kategorien «Andre», Jesus (hvis han kommer tilbake), mamma.

Kjøp boken her. 

Himmelske samtaler i ny tid, Ann-Kristin Johansen
Kolofon forlag, 2017
150 sider

Dette er blant de aller, aller villeste bøkene som har blitt gitt ut på Kolofon Forlag og det sier ikke så rent lite. Den handler egentlig ikke noe spesielt, fellesnevneren er metoden hun behandler de ulike temaene med, en metode hun kaller kanalisering.

Kanalisering innebærer at hun lar erkeenglene Gabriel og Uriel ta bolig i seg, og så skriver de, gjennom hennes fingre, om tema som klimaendringer, pyramidene, ekstremisme, de første menneskene og universet. I tillegg kommer en rekke døde personer til orde, deriblant Moses, Napoleon, Abraham Lincoln, Mao og Stalin – sannsynligvis ved at forfatteren har oppnådd kontakt med sjelene deres.

Og det er både gøy og lærerikt!

Vi får vite at nazismen oppsto som følge av at Illuminati hjernevasket Hitler for å ta over verden, men at Illuminati etter at nazistene tapte krigen satte alle kort på EU i stedet. Moses skriver et slags brev i boken som han signerer med «Ærbødigst, Moses» og kan ellers opplyse om at det utvalgte folk arbeidet med energiene og dermed ble et folk med «høy energi og intelligens». I en bisetning nevnes det at han mottok ti bud fra Gud, men at det er ti andre bud enn de det står om i bibelen. For et skup! Mao får også noen sider å boltre seg på og unnskylder seg ved å si at han levde etter sin egen overbevisning, mens Stalin, gjennom forfatterens fingre «… ber så mye om unnskyldning for alle mine mørke handlinger».

Unnskylding ikke godtatt!

LES OGSÅ: Her er de rareste googlesøkene folk har gjort for å finne nd.no

Også Abraham Lincoln kommer til orde og velger å bruke den unike muligheten til å si: «Abraham Lincoln er mitt navn, jeg var president i USA under borgerkrigen 1861-1865».

Kilde: Wikipedia?

Lincoln avslutter: «Det er en ære å få signere i din bok. Abraham Lincoln.»

En ære er det å lese, også.

Passer til: Single menn med Aesop-såpe på badet, de som synes Jordan Peterson har et poeng, de som er usikre på om andre verdenskrig var bra eller dårlig, folk som ikke drikker alkohol og ved hjelp av krystaller, insektsmel, yoga og meditasjon gjør et stort poeng ut av det, EU-motstandere.

Kjøp boken her.