Slik overlever du en atomkrig!

Og hvordan akkurat DU kan overleve :)

b
a

Det er ikke lenge siden Trump holdt en tale for FN der han truet med å totalt ødelegge Nord-Korea. Kim Jong-Un svarte i en pressemelding at han «definitivt vil temme den sinnsforvirrede amerikanske imbesilen med ild».

Er du redd for å miste håret og få blodkreft når disse to bandittene omsider ryker i tottene på hverandre? Frykt ikke! Vi gir deg tipsene du trenger for å komme deg gjennom den harde, norske atomvinteren. ​

BEST CASE SCENARIO:

Sola skinner mens Kim-Jong Un sitter komfortabelt i en myk stol og beskuer en militærøvelse. Det gode været fremkaller minner fra den dagen forræder-onkelen hans ble skutt til sorbet. Den unge diktatoren klapper seg fornøyd på magen. Gjennom kikkerten får han nøye på nok en vellykket rakettoppskytning. Tiden er endelige inne. Latteren til imperalistiske krek skal stilne. Det er klart for at Nord-Korea tvinger verden i kne, akkurat nå i dette øyeblikk, før Kim får slag av diabetesen.

Seoul blir beskutt av 21.500 kanoner stasjonert i de nord-koreanske fjellene. ICM-raketter med hydrogenbomber blir sendt mot Washington DC, New York og Los Angeles, men rakettene skjener litt vekk fra målet og kun én av de detonerer. USA svarer umiddelbart med å atombombe Pyongyang og all nord-koreansk militærinfrastruktur til et fint støv, for å være på den sikre siden.

Sprengkraft: Hiroshima x 100.

Antall døde etter 24 timer: 20-30 millioner.

Dårlig nytt: Ozonlaget tynnes kraftig ut over den nordlige halvkule. Fem millioner tonn med røyk velter ut i atmosfæren og lager kjipt vær for alle på planenten. Vintrene blir harde og somrene korte. Temperaturen i Norge går ned 2-3 grader. Europeiske bønder får 30 dager færre per år til å dyrke mat. Det er fortsatt nok havre til å brygge øl for rikfolk, men du får neppe noen sol å drikke den under.

På den lyse siden: Det er jo altfor varmt uansett, og denne lille atomkrigen vil gi oss tilbake temperaturer vi hadde på jorda lenge før den industrielle revolusjonen. Bremsen i global oppvarming veier forhåpentligvis opp for alt planktonet som blir drept av nådeløs UV-stråling.

Hva du bør gjøre: Kle deg godt og bruk masse solkrem selv om det er overskyet. Ignorer suppegjøkene som hamstrer mat. Det vil være igjen mer enn nok skinke-croissanter til at du kan spise deg fet. Debatten kommer imidlertidig til å gå varmt på Facebook om Norge bør bidra mer for å hjelpe hungersnøden i Afrika og Midt-Østen. Sank kred på sosiale medier ved å ha noen gode stikk i bakhånd mot Sylvi Listhaug mens den fattigste milliarden sulter ihjel. ​

WORST CASE SCENARIO:

Trump kjenner løkka stramme seg rundt halsen. Republikanerne ligger an til å tape kontrollen over kongressen i 2018. Russland-etterforskningen til Robert Mueller går inn i sin siste fase og det ser ut til at Trump vil bli stilt for retten. Generalene sliter med å få Trump til å fokusere på utenriks. Før møtet koker de ned trusselbildet til et par punkter på et ark med fargerike illustrasjoner i håp om at den amerikanske presidenten ikke skal miste konsentrasjonen. Trump blir i full vigør da han får ferten av en god deal. Rettsaken må tross alt legges på is hvis det blir atomkrig, og i tillegg får han muligheten til presentere seg for velgerne som en handlingens mann.

​USA sender raketter mot Nord-Korea i håp om at Kina feiger ut. Beijing velger derimot å følge protokoll og avfyrer alt de har av atomvåpen i USAs retning. Satellitt-bilder varsler USA om deres skjebne og atomubåter utenfor Kina legger landet øde. Russland slenger seg med i valsen og verden får oppleve total krig.​

Sprengkraft: Total.

Antall døde etter 24 timer: 1-3 milliarder.

Dårlig nytt: Sort røyk skyter opp i stratosfæren og danner et tett skylag som blokkerer sola i flere år.
Temperaturen synker lavere enn forrige isalder. Norge blir 30 grader kaldere. Økosystemer under og over land kollapser. Jorda kan ikke dyrkes. Pattedyr blir fossiler slik asteroiden utryddet dinosaurene.​

På den lyse siden: Både du og alle du kjenner vil mest sannsynlig sulte ihjel eller dø av radioaktiv forgiftning, men femti tusen år senere er det klart for masse spennende nytt dyreliv.

Hva du bør gjøre: Ligg lavt i et par måneder da byer og skoger vil brenne ned og kjemisk avfall vil forpeste drikkevannet. Finn deg til rette i en bunker med hermetikk og tørkede aprikoser. Skaff deg en radio du kan sveive opp for å følge med på eventuelle nyheter. Alltid ha en ladd pistol klar i tilfelle inntrengere. Les Veien av Cormac McCarthy til du kan den utenat. Når du har tømt hver eneste pose speltmel er det på tide å krype ut av bunkeren og gå den nådeløse tundraen i møte. Norge er langt nok unna Paris og St. Petersburg til at du ikke behøver å bekymre deg over becquerel i reinlavet.​

Effektene av atomkrig er fritt etter European Geosciences Unions 2007-rapport Climatic consequences of regional nuclear conflicts av A. Robock, L. Oman, G. L. Stenchikov, O. B. Toon, C. Bardeen, et al.​​

LES OGSÅ: Ny trend – dø miljøvennlig