Neste generasjons Follo-metal – hedrer kebab-sjappa med egen sang

Æstethica gjør for Kolbotn-kebaben La Paz det Turboneger gjorde for Kolbotn-pizzaen Pamparius.

b
a

Velkommen til tettstedet Kolbotn i Follo: Kjent for blant annet black metal, hiphop, kjeks, kvinnefotball og Grandiosa, og nylig i media på grunn av en enorm politiaksjon mot ungdom som oppbevarte små mengder cannabis. Vi sendte førsteårsstudentene fra Bachelor i fotojournalistikk på Høgskolen i Oslo og Akershus for å se hva mer de kunne finne der.

Bakgrunn: Velkommen til Kolbotn

Æsthetica

Æsthetica består av Petter (trommer), Vetle (bass), Simon (gitar) og Tobias (gitar og vokal). De har holdt på i litt over et år og karakteriserer musikken sin som «doom metal», inspirert av 60-talls Black Sabbath. De liker også Electric Wizard, Sleep og Swans. Æsthetica fikk tidlig oppmerksomhet da de ble spilt på Kolbotn-borger Gylve Fenris Nagells radioprogram Radio Fenriz.

Den mest kjente sangen deres heter «La Paz». Den er oppkalt etter det lokale gatekjøkkenet på Landerudsenteret, en hyllest inspirert av Turbonegers «Age of Pamparius», som er oppkalt etter Pamparius Pizza like ved.

– Vi har lenge vært jevnlige gjester på kebabsjappa og følte vi måtte hedre den med en egen sang, akkurat som Pamparius.

Hør låta her: