Bonfils (16) er Oslos neste politisjef

– Fremtiden blir som jeg har planlagt. Den blir nøyaktig som jeg har planlagt.

b
a
Tettstedet Kolbotn i Follo: Kjent for blant annet black metal, hiphop, kjeks, kvinnefotball og Grandiosa, og nylig i media på grunn av en enorm politiaksjon mot ungdom som oppbevarte små mengder cannabis. Vi sendte førsteårsstudentene fra Bachelor i fotojournalistikk på Høgskolen i Oslo og Akershus for å se hva mer de kunne finne der:  

Bakgrunn: Velkommen til Kolbotn

Bonfils (16) går på Hellerasten skole og spiller basket på fritiden. Han drømmer om å bli politisjef.

– Min største drøm er å bli politi. Politisjef i Oslo. Det er plan A. Om ikke det går vil jeg bli psykolog, fordi jeg har lyst til å hjelpe til å løse andres problemer, og så har jeg alltid ønsket at folk skal kalle meg «Doktor Bonfils». Men om ikke det går tenker jeg å gå bygg og anlegg, om ikke det går heller så har jeg musikken, men det er nok mer en hobby. Ellers så kan jeg jo bli basket- og fotballtrener.

Bonfils betyr «god sønn» på fransk.

– Fremtiden er som jeg har planlagt. Den blir nøyaktig som jeg har planlagt. Jeg vet det. Jeg planla den, jeg er veldig målrettet. Hvis jeg ikke klarer det så går det veldig dårlig for oss. Alle sammen. Hele verden. Fordi om jeg ikke blir det jeg blir, boom, det kan gå galt. Det er sånn det kan bli. Men jeg vet jeg kommer til å bli det jeg blir fordi jeg har satt opp alt sånn nøyaktig som det skal være.

En stund hadde Bonfils lyst til å spille i NBA, men det er for vanskelig.

– I niende klasse spilte jeg mot Sebastian, han er den beste fyren jeg noen gang har møtt. Han slo meg, men jeg klarte å score ett mål på han, det var et hook-shot, og det er veldig vanskelig å få til. Men det er egentlig spesial greia mi nå. Jeg har et mål om å ødelegge han. Sebastian, og hele laget hans. Han spilte på laget vårt før. Men så sluttet han. Lager vårt er litt dårlig… i forhold til Bøler og sånt. Det er det beste laget.