Fire nye elektroniske artister til Øya

Jackmaster (UK), Holly Herndon (US), André Bratten og Smerz er klare for festivalens nye scene for elektronisk musikk. Og som om ikke det var nok – NATT&DAG deler ut to festivalpass til fredagen!

b
a

Øya-programmet begynner å fylles opp, men det er fortsatt noen overraskelser igjen. Fire av dem er Jackmaster (UK), Holly Herndon (US), André Bratten og Smerz. De skal alle spille på den nye Øya-scenen for elektronisk musikk, et samarbeid med HiFi-klubben, som ifølge Øya selv stiller med «verdens beste PA-anlegg».

Jackmaster (UK) er en mildt sagt allsidig DJ, og er en av bakmennene til den anerkjente Numbers-etiketten og partner in crime med storheter som Seth Troxler, Eats Everything og Skream.

Holly Herndon (US) lager mørk og eksperimentell elektronisk musikk. Debuten Movement fra 2012 ble hyllet opp i skyene, blant annet av Pitchfork, som kåret skiven til «Best new music».

Apropos mørke, vår egen André Bratten spiller også på årets festival. Bratten fikk internasjonal oppmerksomhet for debuten Be the Man You Ant fra 2013. Siden den gang har han spilt på klubber og festivalen verden over, og jobber for tiden med å ferdigstille oppfølgeren.

Smerz er en København-basert elektropop-duo bestående av Henriette Motzfeldt og Catharina Stoltenberg. De er blant annet booket til sommerens Roskildefestival.

Holly Herndon og André Bratten – og en haug andre, for eksempel Øya-høydepunktet Oral Bee & Da Playboy Foundation spiller på fredagen. Vil du vinne dagspass? Beveg deg inn i NATT&DAG-appen og svar på et komisk enkelt spørsmål!