Han lager «kreative» boligannonser for å bli delt i sosiale medier

Møt en mann som jobber dag og natt for at akkurat du (eller noen andre) skal dele boligannonser med vennene dine på Internett.

b
a

Bedrifter ønsker å være synlige på nettet, og dermed åpner det seg opp nye yrker for folk som er flinke i sosiale medier. «Yrket ditt» er spalten hvor NATT&DAG gjør et fiktivt intervju med en slik yrkesklasse, så du kan vite om du skal velge nettopp det som levevei. Tidligere har vi snakket med en forsker som kun forsker på ting som kan deles på sosiale medier.

Hva er yrket ditt?

– Jeg skaper kreative boligannonser som skal fange forbrukerens øye og deles flittig i sosiale medier. I bransjen bruker vi ord som «styling», «modifying» og «Kul- og Bra-ing», men for lekmann vil jobben min innebære at jeg finner på og gjennomfører grep med boligannonsen for å skape viral trafikk.

Har du noen eksempler?

– Jeg har blant annet bedt megleren sette seg på do på et av bildene på Finn. På den måten kommuniserer man både at boligen passer ypperlig til kontemplativ ro, samtidig som man signaliserer at hei, dette er en ganske sprø boligannonse som du nok burde dele med vennene dine. Jeg har også vært med på å style et beachparty i en sliten leilighet på Tøyen. Da er du mildt rå. Helt bonkers.

Intervjuet fortsetter under bildet.

7879793204_0988cf978e_z

Hvorfor tror du folk deler boligannonsene som du er ansvarlig for?

serduhvadeter– En gang puttet jeg en hodeskalle av GULL oppå en bok som het Dannelse. Der og da tenkte jeg det samme som Aquas René Dif tenkte da han nynnet på de første strofene av «Mr. Jones»: «Fy faen, René – det er kanskje ikke det beste du har gjort men det er søren døtte ikke langt unna».  Det er klart folk responderer på sånne ting.

Har det du gjør verdi på andre måter?

– Bortsett fra at «fjolleri = deling på sosiale medier = flere boliger solgt», gjør fokuset på staffasje at man lettere overser små «hull i veien», som mugg, intensive vannskader eller defekt utsiktsplate.

Hva er en defekt utsiktsplate?

– Manglende vindu. Ser du hva jeg gjorde der? Jeg styla begrepet, akkurat som jeg styler boligannonser.  Du burde kanskje prøve det selv en gang.

Har du andre kvaliteter?

– Ja. Jeg har for eksempel bart.

Er du singel?

– Jeg er gift med jobben, samt med en rekke andre abstrakte begreper.