– Xen er hverken gutt eller jente, og hennes eksistens er like attraktiv som den er motbydelig

Kjønnsløs albumdebut fra FKA Twigs- og Kanye-kollaboratøren Arca.

b
a

Mens den palestinske partybamsen og Maybach Music-maskoten DJ Khaled feirer sin seneste #1-singel «Hold You Down» denne uken med brunstige bassengbilder:

DJKhaled

Markerer den venezuelanske produsenten Arca idag sin flotte albumdebut Xen med hakket mer kunstneriske dypp i klorvannet:

ARCA

24 år gamle Arca aka Alejandro Ghersi har slått seg voldsomt opp de siste to årene via sine musikalske bidrag på Kanye Wests kritikerroste sjette album Yeezus («Send It Up», «Blood On The Leaves», «I’m In It», «Hold My Liquor»), den bekmørke 25-minutters miksen / EP’en &&&&& og som produsent på FKA Twigs’ EP2 og samtlige av høydarene på råfine LP1. Den usedvanlig sjangerliberale produsenten er også kreditert som co-produsent på Björks kommende niende studioalbum.

Arcas første offisielle fullengder Xen ble i dag sluppet til unison trampeklapp på verdensveven, ledet an av flutter-festen «Now You Know», med påfølgende smellvakker fyrverkeri i saktefilm-video regissert av Jesse Kanda:

Mustard on the beat…! Neida. Mer saklig smaksprøve fra Xen via svulstige «Thievery»:

– Xen er hverken gutt eller jente, og hennes eksistens er like mye attraktiv som den er motbydelig, forklarer London-baserte Ghersi til The Fader om sitt alter-ego som inspirerte debutalbumets sparsommelige tittel.

– Musikken ble unnfanget i sinntilstander som jeg selv ikke har kontroll over, og du kan se på Xen som en reise gjennom underbevisstheten min.

Pitchfork kaster glans på albumet med sitt «Best new music»-stempel, The Guardian skryter raust av Arca for å bevege seg på «ny jord» og Resident Advisor beskriver settet som både «komplekst» og «brilliant».

Arcas Xen er ute i dag via britiske Mute Records – følg med på hjemmesiden Arca1000000 for oppdateringer om 24-åringens pågående turné med Jesse Kanda.