Mote: NATT&DAG anmelder Mardou&Dean SS15

Mardou&Deans vårkolleksjon var preget av 70-tallet, forseggjorte detaljer og eksponerte brystvorter.

b
a

Denne uken har Norges nye moteuke, Oslo Trend, gått av stabelen. Mardou&Dean viste torsdag kveld sin vårkolleksjon i en separatvisning på Akershus festning. Med tunge sponsorer som Mercedez-Benz og MAC satte klesmerket «fest»-en i «festning» og en fri bar reddet inn en 45 minutter lang forsinkelse.

Mardou&Dean SS15

Visningen åpnet med rustrød velour og tunge 70-talls-referanser. Tiåret preget hele visningen – fra romantiske Stevie Nicks-blonder og perlebroderier til seksuelt frigjørende lakkjeans og magetopper. Jeansen var viet mindre oppmerksomhet enn i tidligere kolleksjoner og glimret med sitt fravær gjennom første halvdel. For herre var denim mer fremtredende, i syrevaskede og utsvingede varianter.

Mardou&Dean SS15

En sterk og tidspreget rød tråd er et risikospill, for klærne faller fort i kostymefellen – noe Mardou&Dean unngikk med sterke enkeltplagg som fuskepelsene og den lange kamelkåpen. Tross et mindre fokus på denim beholder Mardou&Dean sin signaturstil, med snøring, skinnplagg og americana-estetikk.

Mardou&Dean SS15

Kanskje var det klærne, kanskje var alle tissetrengt etter tre drinker, kanskje var det en kombinasjon – men da modell etter modell kom ut på podiet var publikums utålmodighet til å ta og føle på. Over 40 antrekk kunne med hell vært kuttet ned med en fjerdedel og i motsetning til fjorårets kolleksjon, hvor halvfine enkeltplagg ble reddet av styling, casting og produksjon, ble vakre og forseggjorte detaljer senket av usammenhengende styling og forhastede fittinger med mer enn én eksponert brystvorte på samvittigheten. Motehjertene blødde for modellen som med unnskyldende smil måtte forhindre Dolly Parton-kjolen fra å falle. Mardou&Dean har noen voksesmerter; produksjon og profesjonalitet er fortsatt duoens sterkeste kort – men torsdagens visning beviste allikevel  at merket er mer enn konkurransedyktig med rivaliserende, internasjonale motemerker.

Flere bilder under

Mardou&Dean SS15 Mardou&Dean SS15 Mardou&Dean SS15 Mardou&Dean SS15 Mardou&Dean SS15

Mardou&Dean SS15Mardou&Dean SS15Mardou&Dean SS15