Prisen for årets spisested gis til en restaurant som ifølge NATT&DAGs redaksjon har hevet Oslos mattilbud det siste året. Det gjelder alle årets tre nominerte, som er valgt ut av NATT&DAGs redaksjon. De er alle vinnere!
Her kan du stemme på den du liker aller best og som kan stikke av med Osloprisen for årets spisested 2023 på Ingensteds 8. desember.
Se alle de nominerte til Osloprisen 2023 her.
Jimmy’s
Det finnes ingen kule steder i Oslo med en mer velkommende atmosfære enn det de har på Jimmy’s. Servicen er helt upåklagelig og vinen knallgod. Av mat har de småretter, deleretter, snacks, ost og skinke og hovedretter. Et besøk kan ødelegge et månedsbudsjett om du blir overivrig. Men kommer du passelig sulten og plukker selektivt hva du vil spise, kan du ha en helt fenomenal kveld på Jimmy’s.
Liminal
Det har florert av gode konsepter med naturvin og dele- og småretter de siste årene. Ingen uting, det finnes knapt noen bedre måte å tilbringe en kveld enn en flaske vin med et bredt spekter av deilige smaker. Men ofte blir det fryktelig dyrt, når hundrelappene legges sammen og du ble overbevist om å gå et par hundrelapper opp på hver flaske.
Liminal har funnet en løsning som gjør smårett-konseptene mer bærekraftige inn i en tid hvor alt blir dyrere: En kul kokk, en kul servitør, et lite lokale, en satt meny med begrensa utvalg og et stort utvalg av naturviner. 6 retter får du for 750 kroner, og vinene er prisa rimelig nok og godt kuratert fra den kompetente Thomas Tylman. På det knøttlille kjøkkenet jobber Oskar Ørskog i all ensomhet. Liminal gir utvilsomt en av de kuleste spiseopplevelsene i Oslo!
Doug’s Hamburgers
Man kan si hva man vil om Mathallen, men Doug’s Hamburgers gjør det faktisk verdt å oppholde seg der. På menyen er det fire enkle valg når det kommer til hamburger, men alle er en såkalt Oklahoma-burger. Her tar man en ball med fettrik patty og drysser over store mengder løk som er skåret i løvtynne strimler. Så klemmer du kjøttballen flat og lar steke i kort tid på hver side. En smashburger er akkurat det samme, men uten løken. Det magiske med Oklahoma-varianten er at du får tre nyanser av løk blant kvalitetskjøttet: Brent, myk og karamellisert løk og et saftig stykke kjøtt.
Prisen er heller ikke så ille, og det er faktisk meget bra å sitte med en pils på Smelteverket eller Hopyard med en burger fra Doug’s!