Portrett: Synk

Den gode samtalen med en av klubbnorges feteste duoer.

b
a

Ida og Naomi står bak den svært samspilte DJ-duoen Synk. Etter å ha gitt ut flere singler og EPer det siste året er de til helgen aktuelle med livesett på en av Oslos mest etablerte klubbscener. Fredag skal de pøse ut sine egne knallfete spor ut gjennom det dundrende anlegget i underetasjen på Jaeger. Dette blir tilsvarende level 9 på komfyren – fosskok.

For å lade opp til helgen har Synk laget en spilleliste som du kan se nederst i saken!

Som relativt ferske fjes må vi begynne med å spørre, når ble dere helt Synk?

– Det har vi snakket om flere ganger uten at vi har noen konkret dato for det, men det vi vet er at det var musikken som førte oss sammen. Vi er begge fra Sandefjord og ble kjent i 2017, og litt plutselig ble det sånn at vi hang sammen og omringet oss med plater og musikk. Vinteren etter begynte vi å produsere musikk sammen og laget vår første låt. Og med det hadde vi tittelen til vår debut-EP som kom ut på i år, “Ting Skjer”. Det bare skjedde. 

Dere skal spille på Jaeger på fredag, hva får vi oppleve på dansegulvet? 

– Det blir både noen utgitte låter og helt ferske ting som vi har laget under pandemien. Vi har nettopp gitt ut vår første EP og gjort remixer av “Nattl4mpe” på “Mhost Likely” som vi tipper det blir god kok av. Ellers jobber vi med nye låter og et par remixer for å komplimentere opplevelsen. Mulig det også kommer noen smakebiter fra nytt materiale.

Har dere en definerende opplevelse som har endret dere som musikere? 

– Vi har vært på noen Europa-turer sammen hvor vi har oppsøkt ulike klubber og arrangementer. Klubbscenen i Polen var veldig inspirerende. Klubben er jo et fristed hvor man skal kunne være den man er og bli akseptert uavhengig av legning, hudfarge og nasjonalitet. Dette er spesielt viktig i et land som Polen, der utviklingen dessverre går feil vei. Den energien vi følte på flere av techno-klubbene der var veldig unik og det er noe vi prøver å ta med oss når vi lager musikk. Om det ikke har endret oss som musikere har det i hvert fall gjort oss mer bevisst på hvorfor vi vil drive med klubbmusikk og hvor mye det kan bety for folk, oss selv inkludert.  

Hvilken låt tar dansegulvet til level 10? 

– Partiboi69 – Freaking You Out, den smeller skikkelig på dansegulvet. Partiboi69 har en god dose humor i det han lager, samtidig som han er en bra produsent. Alt trenger ikke være dønn seriøst på klubb, man må jo kjenne sitt indre barn, hehe.

 Hvem gjør mest riktig i musikknorge akkurat nå?

– Synes det er veldig inspirerende og kult å se at folk jobber hardt for at det skal være rom for flere og at det skal være en inkluderende kulturbransje. Her synes vi særlig Karmaklubb, som klubbkonsept, gjør veldig mye bra. Der har vi vært heldige å blitt tatt inn i varmen svært tidlig. Så Karmaklubb har blitt som en slags klubb-familie for oss. 

Hvor ser dere potensiale for forbedring i det norske musikklandskapet?

– Det skjer jo veldig mye bra, og er mange som jobber målrettet for at bransjen skal være inkluderende og likestilt. Et landskap som står for det absolutt stikk motsatte av Sylvi Listhaug på en måte. 

Hvor er det beste stedet å dra ut? Og det verste?

– I Oslo er vi veldig glad i Lufthavna MIR og Hærverk. Digger at de har et så variert program med masse fete DJs, men også konserter. Alt fra Jazz til Azzzid er helt topp. Også er det jo selvfølgelig The Villa og Jaeger da, som de kløbb-kidsa vi er.

– Verste stedet er der vi blir kastet ut fordi vi ikke har høye nok hæler. Dette skjedde i Warszawa, da vi dro et sted for å prøve bra cocktails. Bartenderen ga oss tips om et annet sted han anbefalte, som han skrev ned på en serviett, idet han serverte oss første drink. Vi tok hintet da. Vi burde egentlig ikke gått inn i utgangspunktet – tar selvkritikk på den.