Her er funksjonene PS5 må ha

Det har gått 7 år siden Sony lanserte Playstation 4 (feel old yet??), og i år kommer endelig oppfølgeren med det fantasiløse, men også veldig beskrivende navnet Playstation 5. Vi vet allerede en del om maskinen, blant annet hvor kraftig den blir (kraftig!), hvordan konsollen ser ut (litt sånn «design»-aktig) og at den sannsynligvis vil koste ganske mye.

Det er fremdeles mye vi ikke vet helt sikkert, men basert på erfaring med tidligere konsoller har vi en rekke forslag til hva som bør inkluderes når Sony lanserer PS5 senere i år.

Les også: Har korona gjort det hyggeligere å game med fremmede?

Håndkontrollere som ikke knuser

Vi har alle knust en dyr håndkontroll før, enten i raseri, ved et uhell eller en kombinasjon av disse to. Vi synes Sony bør omfavne trenden med å gjøre elektronikk mer solid, og ønsker derfor innovasjon på området.

Man kan for eksempel lage håndkontrollere laget av magisk gummi som gjør at når du kaster dem i veggen spretter de bare tilbake i hendene, dine istedenfor å knuse. Eventuelt kan man, nesten som på en Nintendo Wii, feste en hånd-lenke mellom kontrollen og noen du hater, så kontrollen treffer dem isteden.

Om dette skulle vise seg umulig kan vi også godta at håndkontrollen er boomerang-formet, så hvis man kaster den i sinne snur den bare og treffer deg i fjeset isteden for å knuse mot veggen. Fjeset ditt trenger du jo ikke uansett!

Tvinge folk til å høre på deg mens du er sint

Vi vet alle hvor urettferdig og grusomt det er når man taper digitale fotballkamper eller blir skutt i våre digitale hoder av dritgode, 11 år gamle brasilianske gutter. Det bør være en måte å få ut frustrasjonen mot de som fortjener det.

PS5 bør derfor ha et kamera som begynner å filme med en gang du har tapt mot noen online. Kameraet sender så direkte til TV-en til din motstander, som høre på deg skjelle dem ut før de kan spille. De kan selvsagt ikke stoppe sendingen før de har sett den ferdig. Om de ikke snakker norsk eller engelsk simultanoversettes det. Det blir også en liten rute øverst til høyre på skjermen deres der det du sier oversettes av en døvetolk med rettferdig lønn. Tolken trenger ikke være fast ansatt, så lenge frilanskontrakten er god nok.

Muligheten til å drepe folk du hater

Det er selvsagt ikke alltid det holder å skrike til noen. Playstation 5 bør ha en ny knapp på håndkontrollen du bare kan bruke én gang, som bestiller et droneangrep mot personen du spiller mot, eller noen du virkelig misliker.

OBS: Dette gjør imidlertid at du sannsynligvis kommer til å havne i fengsel for resten av livet.

En kur for depresjon og overvekt

Mange bruker gaming som en distraksjon fra – eller en vei til – overvekt og depresjon. Derfor bør Sony lage en helt ny banebrytende kontroll som gjør deg tynn og mindre deprimert jo lengre du holder på den!

Villighet til å tjene penger for å bidra økonomisk

Playstation 3 hadde funksjonen Folding@home hvor man kunne la litt av maskinens prosessorkraft bidra til kreftforskning. PS5 blir mye kraftigere, og kan derfor bli satt til enda større oppgaver. Maskinen bør derfor få sjel og god arbeidsmoral, så den kan få seg en deltidsjobb når du ikke bruker den til å spille. Som for eksempel rørlegger eller kunstner. Pengene maskinen tjener på jobb, og pengene den mottar fra NAV etterhvert som den blir ufør, kan du bruke til å dekke kjøpet av konsollen.

Les også: ANMELDELSE: Den første turen på treningssenteret etter tre måneder i lockdown

Knapp som gjør maskinen om til ting du egentlig trenger

PS5 kommer sannsynligvis til å koste så mye at du må gi avkall på dyre og nyttig ting du burde brukt pengene på isteden. Men det er utrolig hva døm kan gjørra med teknologien for tiden. Derfor forlanger vi en Tranfsformers-aktig knapp som forvandler maskinen til, for eksempel, en leilighet, eller en fin dress i tilfelle du må i bryllup. Eller kanskje mer realistisk når du er tiltalt i en rettsak.

Anti-rasistisk knapp

I disse tider er det fint å signalisere at man er på riktig side av historien, og den beste måten å vise det på er selvsagt å publisere en politisk korrekt mening på sosiale medier. Derfor bør den nye kontrollen ha en knapp som sender en anti-rasistisk melding fra dine kontoer på SoMe, så du kan game i fred!

Det hadde selvsagt vært fint med en knapp som gjorde at en post på SoMe stoppet rasisme også, men det forstår vi at er for mye å be om. Kanskje til Playstation 6?

Ingenting er gratis i livet. Bortsett fra å lese NATT&DAG.

Men det koster penger å lage NATT&DAG. Om du vil støtte journalistikken vår kan du donere 350 kr (eller mer) og få tilsendt vår minimalistiske sorte t-skjorte. Den kan du bruke til de fleste anledninger, for eksempel mens du står i kø på NAV etter å ha tatt en master på HF eller mens du møter noen fra finn.no for å selge verdisakene dine så du får råd til mat.

Den passer kanskje ikke til begravelser eller bryllup, men du tilhører jo generasjonen som hverken gifter seg eller har venner, så det går vel fint.

Velg din størrelse: Samtidig godtar du våre vilkår.
Ønsker du å donere et annet beløp (uten t-skjorte) kan du gjøre det direkte med Vipps. Velg «Send» og tast inn nummeret 586717 eller søk opp NATT&DAG.
X