Best Akkurat Nå-lista er tilbake!

Best Akkurat Nå-redaksjonen er endelig tilbake fra en kort ferie, og med seg i sikkerhetssjekk-posen ved siden av Jean Paul-parfymen ligger et tosifret antall knallsterke låter fra både inn- og utland. ZadeKing, girl in red, Jonas V, Ant Wan, Moyka, og Tuvaband er bare NOEN av artistene som er Best Akkurat Nå.

b
a

Hver uke legger N&Ds musikkredaksjon til ti nye og primært norske låter i vår Best Akkurat Nå-liste på Spotify. Trykk på det lille kalendertegnet (desktop!) eller den lille trappa heeeelt øverst om du er på mobil, så kan du sortere det sånn at du får opp det vi har lagt inn sist først.

LES OGSÅ: Gjengkriminalitet, sivilsnut og techno-transcendens

Jonas V – Mer av alt

«Giddtsje pye lenger / kular ‘an når byen brenner». I Jonas Vs univers er det ikke mye som gir livet mening annet enn gjentakelsen. Du vet det vi gjorde i stad? Mer av det! Mer damer, flere jointer. Og ikke minst flere Jonas V-låter. For sånn er musikken hans også.Han har meislet ut sitt helt eget sound, sin egen stil og gir oss mer av det, mer av Jonas V, men alltid skrudd til bittelitt, slik at man ikke går lei.

Og: samarbeidet med Palme er noe av det bedre som har skjedd i det siste. Mer av det! Mer av alt.

Moyka – All The Things We Forgot

Synthdrevet skandi-pop med melankoli tjukt utenpå. Men ting tyder på at alt blir så mye bedre bare hun kommer seg vekk fra Bergen: «I’ve seen the raindrops/ I’ve felt the rain come/ It’s rushing down my spine». (Pga. det er mye regn i Bergen).

Moyka produserer forresten ALT selv! Hvorfor det? Da vi intervjuet henne tidligere i år fortalte hun:

– Jeg rakk ikke bussen hjem så jeg måtte gå en time hjem over Laksevåg. Det var såpass sent på natten at solen begynte å komme opp igjen. Det ga en veldig fin følelse jeg ville gjenskape.

Fortsett med det.

LES OGSÅ: Moyka: – Det handler om å finne det lille glimtet du kan leve i

GG Lobster – Rivaldo Top 10 Goals

Uten tvil årets beste låttittel fra elektronika-scenen i Hangzhou, dette.

Ant Wan – Thug 

Ant Wan er klart best når han er på sitt mest melodiøst sentimentale, med fjorårssinglene «Mitt Liv» og «Sativa» samt «Kall» fra januar-EP-en Wow som foreløpige kvalitetsmessige høydepunkt. Om du spør denne skribenten var ikke resten av årets singler, eksempelvis «Mama» og «Drip», i nærheten av like interessante som de nevnte låtene fra i fjor. Siden den gang har rapperen fra Råby i Sverige åpenbart blitt glad i autotune – og flinkere til å bruke det – men vokaleffekten skjuler litt av den smerten i stemmen som gjorde at han skilte seg ut i den bugnende svenske rapscenen i utgangspunktet. Mange rappere klarer å høres ut som triste roboter, men ikke så mange får til å høres ut som triste mennesker uten at det høres patetisk ut.

Det sagt, det er fortsatt en liten happening når han denne uken slipper det som, i følge Spotify i alle fall, er hans første album. Von Haartman-produserte «Thug» er Ant Wansk sørgmodig med harpe-spill, yeah-yeah-er som høres ut som de klynkes ut fra bakerste rad i en begravelse og en tekst som handler om nettopp det: at livet for enkelte så altfor raskt går over i døden, og at det for andre brukes til å forsøke å forholde seg til akkurat det.

LES OGSÅ: Variasjonen på Oslo Kulturnatt er helt hinsides