Her er typene du vil møte på Slottsfjell 2018

Den tidsreisende personen som kommer fra 
fremtiden for å drepe en fremtidig diktator

Vil ikke klare å nyte noe av festivalopplevelsen fordi hen alltid går rundt med en futuristisk laserpistol og skriker HVOR ER BABY NEBUKANEZAR. Hvem er Baby Nebukanezar, spør du? Våre kilder mener det er barnet som om 30 år vil styre hele galaksen og deler av Tønsberg med jernhånd – om han ikke stoppes sommeren 2018.

Bryggepersonen

Bryggepersonen vil ikke delta på selve festivalen, men sitte stille i en fortauet båt ved brygga i Tønsberg og drikke øl hele dagen mens hen (men stort sett han) blir stadig fullere og fullere. Heller en livemusikk foretrekker bryggepersonen Spotifyplaylisten RUSS 07 (tolv låter + jingelen til Grandiosas «Lørdagspizza») og vil etter hvert som rusnivået stiger bli stadig sintere over at jentene han liker foretrekker å dra på festivalen de har kommet til Tønsberg for å se istedenfor å høre anthemen til KRONPRINS COCKON 2018 én gang til.

Servitøren fra 
biffrestauranten 
som har gått seg vill

Servitøren vil forvirret gå rundt i sort skjorte og sorte bukser mens hen forgjeves forsøker å ta bestillinger på biff og brus fra folk på festivalen, eller spørre om de vil ha mer brød.

Insektet

Foto: Biuch, Wikimedia Commons

Bruker du all tiden på festivalen til å løpe vekk fra enorme Converse-sko og stilriktige støvler som tråkker på lokalmiljøet ditt og dreper familie og venner? Da er du sannsynligvis Insektet! Heller enn å henge med venner, spise burger og dra på konsert, foretrekker du å være livredd for å bli tråkket i hjel.

De bittesmå menneskene som bor inni ølet som drikkes på festival

Menneskene inni ølet på Slottsfjell vil ikke være like høye som vanlige mennesker, men vil i stedet ha en slags ølformet kropp og skrike desperat, men lydløst idet de drikkes.

P3-personligheten

P3-personligheten kan finnes overalt på festivalområdet mens hun spiller inn sitt nyeste P3-program. Programmet handler gjerne om noe som var dagsaktuell for et par år siden, og gjøres spiselig for P3-publikummet ved at programlederen får emnet til å handle om seg selv og de mange problemene det fører meg seg å tjene dritmye penger på å jobbe i P3.

Slottsfjellet

Møter du en flere måter høyt fjell med en gammel borg på toppen? Da er det stor sannsynlighet for at du har møtt Slottsfjellet. Vedkommende kjennetegnes ved at det ikke beveger seg særlig til musikken, men heller står helt stille og bruker all sin energi på å være fjellet som gir navnet til selve festivalen. Respekt!

Personen som bare er der for Kastellnatt

Foto: Ashley Deason, Flickr

Denne personen vil åpenlyst kjede seg under alle konserter eller aktiviteter i dagslys, og vil når det begynner å bli kveld forstyrre de dritbra konsertene dere er på med å si ting som «blir fett etterpå da», «faen hadde vært godt med en Red Bull og vodka nå, ass» og «skal vi stikke bort snart, eller?». Forteller kjedelige historier om hvor hen var når Kastellnatt brant (hjemme).

Artisten

Vil til forskjell fra de aller fleste festivalpublikummere stå PÅ scenen istedenfor FORAN. Vil ofte synge eller lage andre lyder i mikrofonen over en lang periode. Får i motsetning til festivaldeltakere betalt for å være med på festivalen.

Jentegjengen

Foto: Vladimir Pustovit, Flickr

Korte denim-shorts, runde solbriller, kanskje en hatt? Drikke øl, ta selfier eller danse med armene i været mens de ser på hverandre og synger … hvem FAEN vet hva de gærne jentene på Slottsfjell kan finne på!? Om stemningen blir god nok vil jentene smelte sammen til enheten Jentegjengen, et slags flerhodet monster som vil ødelegge alt i sin vei mens den skaper gode minner og kaster opp.

Musikkdemonen 
DVD-Aspargo 6001

Aspargo DVD-6001 er den i vennegjengen som alltid vokser seg større og større av live musikk til han er så stor at han sluker alle artistene og gjør festivaldeltakerene til slaver. Også den i gjengen som drikker mest og sovner først. «Haha, klassisk Aspargo!» skriker de andre festivalgjengerene idet de lenkes fast og renses av Aspargos lojale assistenter fra helvetes porter.

Mikrofonen

Ligger helt stiv og bruker all energi på å forsterke artisters stemmer. Vil under røykepause sladre med andre mikrofoner om artister og hvordan de behandlet dem, hvor mye de spytter når de synger og hvor nære munnene deres er.

Den utbrente komikeren som lager content 
marketing

Var med med på den greia som gikk på TVNorge eller var det TV2 for noen år siden, den greia som alle så på, vet du? Men siden har han ikke hatt en eneste idé og nå har han i desperasjon takket ja til flere titalls tusen fra OneCall eller Ticketmaster så han kan spørre om folk har det fett på Tønsberg-brygga.

Influenceren

Har et femsifret antall følgere på Insta og bruker derfor hele festivalen på å snappe ting i samarbeid med Ostepop, Burger King eller Selvaag. Er ikke redd for å være herlig ærlig og utleverende om ting som mens, sex og kroppspress. Så bra, det er akkurat det vi trenger nå! :) ​