Grant

GRANT: – Du kan kalle meg Tove Styrkes emo-lillesyster

Musikk er (sammen med esperanto) et universielt språk. Hvor mange ganger har man vel ikke sett for eksempel en inuitt og en gaboneser slite med kommunikasjonen før de tar frem sine tradisjonelle instrumenter og avtaler spillende å møtes på Vippa for en roooolig drink senere på kvelden?

Veldig ofte.

Hvor ofte ser man svensker og nordmenn som sliter på samme måte? Sjeldnere og sjeldnere, takket være det stadig økende antallet svensker i Norge og vårt nabolands import av Fredrik Skavlan og Skam aka «det vi skal og leve av etter olja».

Dessverre skulle det vise seg at selv Skavlan-svorsk kom til kort da vi tok en megakort prat med GRANT før konserten med Elisha på Vippa i kveld, men det gjør jo bare at det er enda en grunn til å høre henne fra scenen i kveld.

Hei og velkommen til Norge!

– Takk!

Hva synes du om Vippa?

– Jattefint!

Har du vært i Norge før?

– Ja, jeg spilte på Bylarm.

Sant! Vi liker Bylarm. Har dere noe lignende i Sverige?

– Förlåt?

Altså … har dere en bransjefest midt i byen med masse konserter hvor man møter de samme folka hele tiden og nikker litt sånn brydd fordi man akkurat har sagt «snakkes!» på en annen konsert?

– Förlåt, nå har jeg litt vanskeligheter for å skjønne hva du sier …

Cåncærer! Festival i stan!

– Hahahaha, jeg forstår ikke hva du sier!

Ok, vi prøver noe annet! Hvor glad er du for at Sverige er videre i VM?

– Nå fikk jeg ikke helt med meg det siste der …

– Ok, jeg tar det langsommere! Sverige er videre i VM. Fortjusad eller ledsen?

– Aha, ja, nei, jeg følger ikke med, men det er jättekul. Det er vanskelig å komme unna folkefesten når man er i Sverige!

For de som bor langt unna folkefesten og som heller vil på konsert enn se fotball i kveld: Hvor vil du plassere deg selv sjangermessig?

– Tja, jeg er vel i et slags dramatisk pop-landskap, men det er jo jattesvårt å plassere seg selv … Jeg tar litt inspirasjon fra alle.

Følg N&Ds Best akkurat nå-spilleliste på Spotify

Ok, hvis du skulle sammenlignet deg med en mer etablert svensk artist, da?

–Svårt … Jeg antar at jeg er et sted mellom … Du kan godt kalle meg Tove Styrkes emo-lillesyster!

Ahaha! Det skal vi passe på å gjøre. Du skal spille med Elisha, som har ambisjoner om å bli større enn Michael Jackson. Kan du matche det?

Ja, haha, det er klart at man vil bli større enn Michael! Nej, det er så morsomt å stå foran publikum, så det vil jeg bare dra så langt jeg kan, egentlig.

X