4 drapsgåter som kunne vært begynnelsen på en HBO-serie

Sharp Objects har premiere 9. juli på HBO Nordic, men er du tidlig ute kan du være blant de første i landet som ser den første timelange av de i alt 8 episodene.

Rock Cinema Bar & Kino i samarbeid med NATT&DAG og HBO Nordic arrangerer nemlig eksklusiv førpremiere på den første episoden 4. juli på Rockefeller

Dørene åpner 19.00 og episoden starter 20.00. Alt er selvsagt gratis, så lenge du trykker «skal» på Facebook-eventet du finner her.

I Sharp Objects møter vi journalisten Camille Peaker (Amy Adams) som etter et opphold på psykiatrisk sykehus drar tilbake til hjembygda for å finne ut hvem som står bak drapet på to unge jenter.

Serien er regissert av av Big Little Lies-regissør Jean-Marc Vallée og er basert på Gone Girl-forfatter Gillian Flynns første bok.

Det er dessverre ikke bare i TV-serier man finner merkelige, uløste drap. Her er fire mordmysterier som kunne vært utgangspunktet til en HBO-serie.

Jentene som filmet sin egen drapsmann

I februar i fjor ble de to amerikanske jentene Abigail Williams og Liberty German kjørt til en bro ved en skog av Libertys søster så de kunne gå seg en tur. De to møtte aldri opp til avtalt hentetid, og ble funnet døde under 1 kilometer unna brua de ble sluppet av.

Saken fikk mye oppmerksomhet da politiet på en pressekonferanse fortalte at en av jentene hadde snappet en video av det politiet mistenker er drapsmannen, som ber dem gå «ned bakken». Ifølge politiet er det flere opptak av samme mann på en av jentenes telefon. På tross av dette, og over 18 000 mottatte tips, er mordene fremdeles ikke løste.

Det var ved denne broa, Monon High Bridge i Indiana, at jentene ble funnet. Foto: Indiana Landmarks (CC BY-NC-ND 2.0)

Damen som ble kidnappet mens hun snakket med forloveden på telefonen

Mens Angela Hammond snakket med sin forlovede Rob Shafer på en telefonautomat i 1990, fortalte hun plutselig at en pick-up begynte å sirkle rundt henne, og hun begynte å bli ganske nervøs. Plutselig stoppet bilen, og en mann gikk mot henne idet hun beskrev han til Rob. Angelas forlovede hørte henne så spørre om mannen trengte telefonen, før hun skrek og forsvant fra samtalen.

Rob kastet seg i sin egen bil og kjørte mot stedet Angela hadde ringt fra. Utrolig nok fant han bilen, og hørte Angela skrike fra den. Han fulgte etter lenge, men hans egen bil brøt sammen. Om dette høres for utrolig ut til å være sant, endte etterforskere opp med å tro på han, etter at flere vitner og eksperter gikk god for Robs versjon.

Ingen hørte fra Angela igjen.

Spionen som ble funnet død i en låst i en North Face-bag

Etter at ingen hadde hørt fra Gareth Williams, en matematiker som jobbet for britisk etteretning, på flere dager, låste politiet seg inn i leiligheten hans. Der fant de Williams både naken og død, låst inne i en North Face bag. Det var ingen fingeravtrykk utenpå baggen, og nøkkelen til låsen lå under Williams kropp.

Det ble heller ikke funnet noen skader på kroppen hans, og etter at to eksperter (!) prøvde å låse seg selv inne i samme type bag 400 ganger (!) uten å klare det, konkluderte de med at noen må ha plassert han der. Åtte år senere er drapet fremdeles et mysterium.

Samme type North Face-bag som Gareth Williams ble funnet i. Foto: Amazon

Orkan-drapet

Mens orkanen Andrew, som tok totalt 65 liv, raste gjennom sørstatene i USA i august 1992 forsvant plutselig 13 år gamle Leigh Occhi. Da moren hennes ikke fikk tak i henne på telefonen kun en time etter å ha dratt på jobb, bestemte hun seg for å dra hjem igjen og sjekke at alt var i orden. Det var det ikke. Da hun kom hjem var garasjedøren åpen og Leigh borte. Det eneste som lå igjen var Leighs blodige nattkjole og undertøy, og store mengder blod i bassenget.

To uker senere fikk Leighs mor brillene hennes i posten, men ingen drapsmann ble tatt.