Kjendiser på premierefest om ensomhet

Ensomheten rammer oss alle, helst når vi minst venter det. Ikke engang kjente tryner på røde løpere er fritatt fra elendigeten. Vi snakket med seks kjendiser på premierefest om ensomheten.

b
a

stian blipp

Stian Blipp

Hele Norge kjenner kjendisen Stian Blipp – kjenner noen personen Stian Blipp?
– Hahaha! Ja, noen gjør det. Sånn jeg er på tv er – skremmende nok – sånn jeg faktisk er. Ganske slitsom.

Føler du noen ganger at kjendisen Stian står i veien for å kunne møte mennesker som enkeltindividet Stian?
– Faen, jeg har lyst til å svare på disse spørsmålene liggende bakoverlent i en chaise longue på et kontor. Men ja, man går jo inn i enhver samtale med et ferdig etablert inntrykk. Man kan ikke male et bilde av seg selv, slik man kunne «back in the day». Før jeg har tatt folk i hånden så vet de hvordan han jævelen der er.

Hva er det verste med singeltilværelsen?
– Jeg er ikke singel lenger, men jeg kjenner til det. Det er de lange dusjene med Shania Twain på anlegget. Det er ikke bra.

Hva heter du?
– Stian.

leo ajkic

Leo Ajkic

Hva er det beste med kjendisfest?
– Det pleier å være gratis alkohol. I hvert fall et par enheter.

Hva er det mest ydmykende du har gjort for å få kontakt med et annet menneske?
– Sånn at jeg har gitt meg ut for å være en superkjendis og møtt en dame i Bosnia for eksempel? Nei, jeg har ikke gjort sånne ting.

Har du noen gang ligget med noen som er noe?
– Jeg har ligget med noen som er digg. Noen som er sexy, har stor rumpe.

Jaja, men ingen som er noe innen media, for eksempel?
– Ingen kommentar.

erlend elias

Erlend Elias

Føler du deg noen ganger ensom på kjendisfester?
– Ja, jeg gjør jo det. Man vet ikke helt hvor man skal gjøre av seg.

Er det ensomt å bare ha jentevenner?
– Jeg har ikke bare jentevenner. Men jeg har ikke så mange homofile venner, og det gjør meg kanskje ensom. Det å diskutere homofil problematikk rundt det å få seg type og sånn, det kan jeg savne innimellom. Jeg har faktisk ingen nære homofile venner.

Er det lettere å bli ensom som homofil?
– Både ja og nei. I min alder, kanskje. Når du bikker tredve begynner alle vennene dine å gifte seg og få barn, og da sitter man jo litt på sidelinja. Da kan man føle seg ensom, det merker jeg.

Hva er det verste med singellivet?
– At man ikke har noen å snakke med akkurat der og da, hvis det trengs. Nå har jo jeg en familie jeg kan snakke med, men hvis jeg ikke hadde hatt dem hadde jeg vært ute å kjøre.

Hva er det flaueste du har gjort for å få kontakt med et annet menneske?
– Lånt en telefon og latt som jeg har ringt feil, for så å fortsette samtalen. Haha!

olli wermskog

Olli Wermskog

Hva er det mest nedverdigende du har gjort for å oppnå menneskelig kontakt?
– Jeg løp inn i en dørkarm med vilje for å få omsorg av en som het Pia, i femte klasse. Hun trøstet meg, og jeg ble med henne hjem. Spiste middag og så film med foreldrene. Fikk holdt litt hender under et teppe.

Hvorfor tror du noen kunne tenke seg å dele livet sitt med deg?
– Jeg er litt dumsnill, og det kan utnyttes. Først tror de jeg er snill, så skjønner de at jeg er dumsnill og da er de hooked på snillhet.

 p3-ronny

P3-Ronny

Selv om hele Norge kjenner deg, føler du deg noen gang ensom?
– Hele tiden. På søndager føler jeg meg spesielt sårbar og til tider også ensom. Man kan også føle seg ensom i situasjoner der man er blant veldig mange, men ikke har noe med dem å gjøre.

Hvor mange venner har du på Facebook?
– Jeg har såpass mange bekjentskaper der at jeg skulle ønske jeg hadde færre, sånn at newsfeeden kunne vært mer interessant. Men jeg har et prinsipp om at folk jeg har møtt kan jeg bli venn med på Facebook, og det synes jeg er en fin regel.

Hvor mange av dem kan du betro deg til?
– Jeg har et knippe veldig gode venner som jeg henger med ofte. Jeg kan faktisk føle på en ensomhet hvis jeg ikke har hengt med dem på en stund. Det tror jeg er et godt tegn for venner.

linn skåber 

Linn Skåber

Har du noen gang følt deg ensom på kjendisfest?
– Jeg finner jo alltid den kule kroken. Det er det som er hemmeligheten. Den kule kroken består ikke av de kuleste menneskene, da føler man seg ensom. Man må finne de hyggeligste menneskene. I en krok.

Hender det at karakteren Linn kommer i veien for personen Linn?
– Nei, fordi alle tror jeg er så ufordragelig, så hvis jeg bare sier hei eller smiler så tenker de «Åja, hun er ålreit likevel». Så det er egentlig en vinn-vinn-situasjon for meg, for jeg vil alltid være litt bedre enn karakteren Linn.

Hva er det pinligste du har gjort for å få noen til å sove over?
– Jeg har aldri vært i den situasjonen. Jeg later som om ikke noe av dette gjelder meg, vettu. Klarer aldri å fortelle morsomme historier om meg selv. Helt seriøst så har jeg en hemmelig skuff inni meg hvor jeg legger ting som er flaut. Den låser jeg, og ingen psykiater i verden skal få åpne den.

Kan du åpne den litt på gløtt?
– Nei, jeg kan ikke, alvorlig talt! I så fall må jeg i hypnose.

Hvis du kjenner at skuffen begynner å åpne seg, kan du ringe oss?
– Da ringer jeg NATT&DAG med en gang. Det er det første jeg gjør, haha. Jeg lover!