Søndag Summarum: Er Norge klar for Sandras tulletwerking?

Og er den kåte isen for lik en penis? Samt andre vesentlige spørsmål fra uka som har gått. Her er ukas riktigste saker.

b
a

Ukas spørsmål: I et forsøk på å sysselsette noen humanister litt (hele syv fikk jobb!), har noen latt dem skrive rapport om hva man kan sysselsette humanister med. Nyttig!

NB! OBS! Folkens! IKKE påpek at det er en smule pussig at syv humanister som får betalt for å skrive rapport om hvor viktig humaniora er, etterspør flere statlig lønnede stillinger som kan fortelle hvor viktig humaniora –  som middel for å få fram hvor viktig humaniora er – er.

Ukas menneske: Bård Hoksrud kom litt skeivt ut denne uka, med en vits om mørkhudede og refleks på et seminar i regi av Trygg trafikk: «Det er et stort problem når folk går uten refleks og i mørke klær. Og er det en utlending er han jo svart i hue også, om han ikke smiler da.»

Statssekretæren kommenterte i etterkant uttalelsen slik på facebook: «Ja, i dag er dagen som igjen beviser at jeg i hvert fall bare er et menneske. For mennesker gjør feil.»

Dette var altså spikeren i kista for oss som har sett noe guddommelig i Hoksrud :(

hoksrud.jpg

Ukas psykologi: Sandra Lyng Haugen har sluppet musikkvideo til låta «Don’t care», melder kjendis.no. Hun var «ikke keen på typisk MTV-video” og videoen har derfor en historie. Kjendis.no forklarer: «Musikkvideoen som fansen får presentert handler derfor om det psykologiske fenomenet «Stockholmsyndromet», hvor Lyng blir kidnappet av Bjercke, og deretter blir forelsket i ham.» Det kommer også frem at Sandra «tok en Miley» «tullet med litt twerking», og at det «spørs om Norge er klar for det».

Ukas debattnivå: Enkelte hevder at Karl Fredrik Tangen denne uka tapte en debatt på (noe som heter) Aftenposten TV mot Anita Krohn Traaseth om «bamser og hjerter i feeden». Marie Simonsen skrev visstnok kommentar om hvordan Asbjørn Slettemarks krimvaner kan tolkes i lys av raushetsbabelet til Kathrine Aspaas. Vi setter over til vår ekspertkommentator:

1016830_10152285852910619_104679110_n

Foto: @eivindtraedal

Ukas identitet: Det er et velkjent samlivsproblem at man spiser av sin partners personlighet til man til slutt er én og samme. Bjarte Hjelmeland og samboeren Terje Stenstad ser ut til å ha fremskyndet det evinnelige:

faksimile: vg.no

Ukas kampanje:

Screen shot 2014-03-22 at 12.12.09 PM.png

Ukas gladsak: Gode nyheter, utkant-Norge! Endelig kan de to tingene dere liker best kombineres med god samvittighet: Å gå på operataket og å ha på dere Moods-dresser med traktor!

Ukas dislike: Kjetil Røed, kunstanmelder i Aftenposten, har skrevet et facebook-kritisk essay og gitt det ut som “boksingel” på Flamme Forlag. Greier du å gjette tittelen på boksingelen? Vi gjettet riktig på første forsøk etter å ha sett dette bildet av forfatteren:

kjetilrøed2.jpg

Jadda! Du gjettet også riktig! Seff heter den Dislike. Provoserende lett? Her er noe annet provoserende – en tilfeldig setning fra boka: «Likes er en ytre tilknytning, en mekanisert form løsrevet fra individet.» Tiltredes ass, Kjetil, likes er så jæ-ve-lig løsrevet individet!!

Minerva er på ballen med en sedvanlig dritlang tekst om dritten, men redaktør Kristian Meisingset er ikke like kritisk som sixpence-uhyret Røed:

“Da jeg i fjor høst la ut et bilde av den helt ferske boken min, Kulturbløffen, fikk jeg 114 likes. Da den ble kjøpt inn til bibliotekene, fikk jeg 80 likes. Jeg vet at andre får betydelig flere likes enn meg. Likevel er jeg fornøyd.”

Ikke veldig imponerende innsikt, Kristian! Men bra du er er fornøyd.

Ukas anonyme: En myrdet høne ble anonymisert i høyesterett :(

Meeeeeen:

Ah for et valg, VG. Modige heltene våre <3

Ukas villeste: Verdens eldste barn, Ole Einar Bjørndalen, tar vodka (!) i munnen og gurgler for å holde seg frisk! Wild thing! For at stemningen ikke skal bli FOR punk kommer heldigvis landets døveste mann, Emil Hegle Svendsen, til unnsetning: – Det er sikkert bra for Ole. Da får også han litt smaken av alkohol, “spøker” Svendsen, som LIKSOM SAKLIG drikker HELE tiden og er skikkelig kul og ikke idrettsnørd i det hele tatt.

Ukas liv: Kronprinsparets hverdag begynner å bli til forveksling lik tilstandene her på Tjuvholmen.

faksimile: vg.no

Jaaa, og Haakon: Hvordan er fotballbanen? Hvordan ser den ut?

Ukas synske: Det berømte mediet June Field måtte avlyse et show hvor hun skulle demonstrere sine synske evner, og skylder på uforutsette begivenheter.

Ukas synding: Hasjbruk har spredt seg til kristne miljøer, melder Fædrelandsvennene.

Ukas klammeste omfavnelse: Elisabeth Norheim fikk “litt hets” i etterkant av hennes opptreden på Trygdekontoret denne uken. Heldigvis renner støtteerklæringene inn:

Faksimile: Facebook

Ukas stil: Jørgen Foss, leder av Landsforeningen for overvektige i Norge, er så feit at han får parkere gratis. Grattis! Foss feirer med å kle i et befriende lite normcore antrekk:

Screen shot 2014-03-22 at 4.31.01 PM.png

faksimile: nrk.no

Bra, Jørgen! Ikke ta avstand fra stil og personlig uttrykk!

Ukas fallos: Den danske isprodusenten Frisko får kritikk for at deres nye barneis ligner for mye på en penis, melder berlingske tidende. Produsenten skjønner overhodet ikke klagene, og beskriver isen slik:

«En kåd is med spændende smag af cola, jordbær, frugt tyggegummi og citron-lime, dækket med frugt tyggegummi smag og slik, der popper i munden, når du spiser det»

isdansk.jpg

Ukas dyktigste nonne: Vi lar en thugged-out nonne som synger som en gud på italiensk The Voice få avslutte denne ukas spalte: