Natt&Dag møter Name

b
a

Denne avisa er visstnok finansiert av reklame. Så Name må vi jo ha med.

GIFT Hvor var du da Karthago brant?

–Hæ? Eeeh..Det veit jeg ikke.

SMIL Kartago brant jo som en følge av at krigeren Aeneas og Dronning Dido hadde seg.

–Dere er langt foran meg her..

GIFT Sier du det. Vel. La oss snakke så selv de uutdannende forstår… Du hevder å ha oppfunnet interracial relationships. Har du ikke hørt om David Bowie og Iman?

–Du? Somaliere og sexy, våte, hvite menn vet jeg alt om.

SMIL For ikke å snakke om John Lennon og Yoko Ono. Da prater vi forhold på tvers av raser, da.

–Spesielt på den tida der for da var jo Yoko en jæææælly..

SMIL Unnskyld? En Jolly?

–Hun var sjææææly . Den gule feberen. Sjææææly. (Charlie, journ.anm.)

GIFT Jaha…Så du trekker tilbake at du har oppfunnet forhold på tvers av raser?

–Jeg føler bare at jeg har gjort ..a strong cause even stronger with my airrrrinsj penis.

SMIL With you IRISH penis?

–Det der kunne kommet ut bedre, men jeg sa faktisk IRON penis.

GIFT Apropos Yoko. Hvorfor driver du å drasser på en haug med filippinske båtflyktninger som har kalt opp “gjengen” sin etter et Tv-spill? Halo, liksom?

–Jeg har de i kjelleren på hybelen min. De lager gensere for meg for fem kroner i timen. “Halo Halo”, som de kaller seg betyr små søte slaver som lager gensere for fem kroner i timen på filippinsk. De driver for øvrig et egent designkollektiv og skal starte butikk og jeg prøver å hjelpe dem litt.

SMIL Er du komfortabel med å snakke om rase? Det er jo så mye snakk om at man ikke skal snakke om rase i det hele tatt i Norge.

–Du. Race me the questions a.

GIFT Jau

–Jeg har dyppet min vaniljepenis i sjokoladepuddingen siden 80-tallet. Jeg er en innovatør.

SMIL Man skal være forsiktig med bruken av ordet “rase” om dagen, heter det.

–Rase, Rase, Rase. Rase, Rase, Rase. Det kan du sitere meg på.

SMIL Kontroversielt. Intellektuelt.

GIFT Både Kanye, Pharrell og ikke minst Gwen Stefani har jo slept de gule unga etter seg før deg? Du skulle ikke ha valgt en annen rase? Du som heter Name, burde vel valgt deg en, eh, SAME?

–Hah. Ja. Eller kanskje noen fra midt-østen? De du nevner har jo stort sett brukt japanesere, mens filippinere er et mye mer happy folkeslag. De smiler mye mer.

SMIL Vi befinner oss nå ikke så langt unna gamle M69. Et sted berømt for å levere mye gul glede, hvis du skjønner? Er det der du har funnet dem?

–Hvis jeg svarer på det… Det intervjuet her kan komme helt feil ut…

GIFT Dancehallkongen Admiral P har lagd oppstyr med sitt preik om steining av homofile?

–Jeg synes ikke man skal kaste noe på homofile som de ikke liker selv. Absolutt ikke. Jeg ser for meg Admiral P piske de på dasken, med en sånn kosepisk man får kjøpt på Agent Provocateur. Det tror jeg de hadde likt. Men jeg synes kanskje ikke man skal gå noe lenger enn det.

SMIL Er Admiralen en artist du kunne tenkt deg å lage låt med?

–That ship has sailed…

GIFT Mens vi snakker om homofili. Vi så det intervjuet med deg og Thomas Eriksen i Fredag. Homofilt. Masturbasjonsprat og greier. Har du onanert med en venn?

–Aldri gjort! Jeg er faktisk sterk motstander av venne-onani. Synes det er forstyrrende. Men jeg husker en morsom episode fra da jeg var 13-14 år og Simen, satte på noe porr…

SMIL Simen ?

–Simen fra fredrikstad..

SMIL Simen fra Fredrikstad satte altså på noe porr?

–Ja. Og da gjorde han noe moro. Da filmen kom til utløsninga så spolte han tilbake utløsningsscenen.

GIFT Ja, du verden.

–Utløsninga var et eller annet sted der ute, ikke sant? Og så spolte Simen tilbake opptaket så det så ut som om den kom den tilbake i..

SMIL Spermen kom tilbake i tissen? Det syns du var moro?

–Ja, ja! Slutten kom liksom tilbake til begynnelsen..

GIFT Avansert. Første gang vi intervjua deg i Natt&Dag var i 2002…

–Feil. 2001. Juni. Intervjuet ble gjort i mai og kom på trykk i juni.

SMIL Bra noen har styring. Da var du i alle fall battlerapper og hadde den største eufroen Norge har sett siden denne “Jeans-Pelle»-fyren. Hvorfor tok du eufroen?

–Jeg ville bli nazi. ..tulla. Men dere skriver det jo uansett så det er vel no turning back. Jeg trodde jeg skulle ut med skive, og ville ikke ha eufroen som en sånn gimmick hengende ved meg. Syv år senere sitter jeg jo her uten å ha gitt ut skive, men.. Euforen er et statement jeg ikke er klar for å ta på meg ennå.

SMIL Er du og Jeans-Pelle samme person, kanskje? Ingen har jo sett ham siden det forrige intervjuet vi gjorde med deg?

–Eller Jew-pelle som jeg også blir kalt. Jeg sitter rett foran dere.

GIFT Hvorfor prater du så jævlig mye engelsk når du har så dårlig uttale?

–Jeg snakker jo selvfølgelig perfekt amerikansk. Det hører man i låtene mine. Hvis man ikke skjønner at det bare er “for shits and giggles”, hello?

GIFT Jeg ler meg i hjel.

–And I laugh at your hairdo. A lot. It’s fun to watch. Du er den første som ikke har ledd av glosene mine, Mister Too Cool For School. But you will laugh. You will laugh.

GIFT Jeg har ikke ledd siden 2001.

–You sad man.

SMIL Oh Yes.Hvor mange ganger har du blitt kåra til årets best kledde mann av fashionblekka Kingsize?

–En gang for mye.

GIFT Enig.

SMIL En kjent sneakerfantast og grunder reagerte med sjokk og vantro da han fikk høre at du vant. “Har de ikke sett skoa hans, eller? Fyren fortjener jo juling!», raste han. Tanker?

–(Lener seg bakover i et enerverende forsøk på å viser fram et par med grønne joggesko). En kjent sneakerfantast? Du kan sende ham hit så skal jeg knuse ansiktet hans som en omelett. Munkdamsveien 71. I will kick the living crap out of him. Det skal nevnes at på den tida hadde jeg jo ikke sneakers. Hadde jo mange andre typer sko, men lite sneakers. Jeg hadde ikke budsjett på den tida, egentlig heller. Men å true med juling, da..

GIFT Hvilken rapper er den best kledde gjennom tidene?

– Det er lett. Andre 3000. Så har vi Cee-Lo og Pharell. Kanye, selvfølgelig. I Norge er det liksom ingen som legger noe vekt på klær . Det er veldig anonymt. Nøytralt. Jeg må vel nesten si Lars fra Bergen, fordi jeg respekterer ham såpass mye.

SMIL Som årets best kledde mann: Er det ikke litt døvt å stille i samme genser i Store Studio og i videoen til singelen din?

–Det var i samme tidsrom det der, og jeg var ikke dreven nok i underholdningsbransjen. Jeg ser i ettertid at det var en bom. Nå bytter jeg jo selvsagt klær til hver anledning og hver fotoshoot.

GIFT Vi kjenner folk i New York. De forteller at det er umulig å få tak i all-over-prints og neonfarger til over 10 dollar. Alt er er på billigsalg. Kan vi ikke legge 2005, nu rave-dritt og klær laget av plastikk bak oss nå?

–De greiene der begynte jo i ’05 og var veldig populært i ’06. I fjor var det jo virkelig overalt. Det er vel bare snakk om måneder nå før den farge-greia forsvinner og jeg har vel mer eller mindre lagt den bort allerede. Det var jo bare i videoen og på Spirit-coveret jeg var ikledd såpass med farger.

SMIL Det Store Studio-intervjuet fikk jo forøvrig at Bård Tufte Johansen til innrømme at han var fan. Er det kult?

–Selvfølgelig var det fantastisk. Mannen er jo genial. Han ble visst underholdt av intervjuet, og låta likte han åpenbart. Det er betryggende.

GIFT Så at ironikere godt opp i førtiåra liker greia di, ser du ikke på som alarmerende?

–Jeg har hørt han har en samling på flere tusen skiver, så det er helt motsatt. Jeg kunne ikke brydd meg mindre om hva en 14-15 åring, som bare hører på Jedi Mind Tricks, syns om musikken min. Jeg lager musikk for voksne.

SMIL Vi forlater altså rappen og går inn i voksensfæren. Hvem mener du er den best kledde og den verst kledde musikeren i Norge?

–Mariann fra Surferosa, selvsagt! Hun vinner jo overlegent. Hennes designere er virkelig on fire. Vil gjerne hatt hennes designer jeg også.

GIFT Du skal visst ha omtalt deg selv som en sexgud? Beskriv deg selv i senga.

–Jeg, øøøh, det kommer an på kvinnen. Jeg er intuitiv i alt jeg foretar meg og senga er intet unntak. Du må jobbe med meg. Altså. Kvinnen må jobbe med meg. Jeg trenger en connection. Har jeg en connection så vil jeg få deg til å eksplodere.

SMIL Som sexgud liker du best at dama er naken, eller at hun har på seg noe filler under akten?

–La meg sitere James Bond: “That’s a nice little nothing you’re almost wearing». Ert meg litt. Også river jeg av deg klærne og klasker deg på ræva.

GIFT Vi har mange kvinnelige lesere som lurer veldig på hva de skal ha på seg for å kapre en sexgud… Hva innebærer “almost nothing?»

–Det innebærer et tynt, tynt stoff som er litt er slørete så man ser konturer av f.eks en brystvorte . Som ikke gir bort for mye. Man må bruke fantasien og til slutt så blir det bare for mye og det gir meg en…steinhard en.

SMIL Du er jo i ferd med å nå toppen nå. Er det plagsomt med all janteloven?

–Det begynte jo med at jeg gikk hardt ut mot janteloven, men med en gang jeg fikk suksess så ble jeg brått en del av den. Janteloven fungerer den. Så lenge man ikke tar det så langt. Janteloven er jo blitt modernisert. Jeg vil si den har overlevd. Jeg bryr meg ikke mer.

GIFT Har du møtt janteloven?

–Nei…jeg trodde jeg skulle…

GIFT Du sitter foran den nå.

–In the shape of an evil man! Jeg trodde at jeg skulle få hard medfart for det Spirit-intervjuet, men det gjorde jeg ikke. Jeg leste det jo selv og var ikke så fornøyd med oppførselen min. Jeg er nå en venn av Jante.

GIFT Nå driver jo media og hausser opp den DJ-karrieren din. Men det var jo aldri mer enn 70 stykk på Livingroom da du spilte på Supa Fresh?

–Hæ? Det der er ren galskap. På en dårlig dag var det mellom 50 og 70, men åtti prosent av tiden jeg spilte der, var det mellom 200 og 350 stykker på living. Bankkontoen min vil vise det. Vi fikk prosenter av baren og tjente jo kjapt 4000 kroner hver på en kveld.

SMIL En av Oslos mest kjente, hardtarbeidende, hårløse, DJ’er har fortalt at du stilte opp på Living med fire CD’er i en Rimi-pose. Er DET DJ’ing, liksom?

–Hårløs DJ? Jeg er jo kompis av alle DJ’er. Den DJ’en der må jo være en bitter liten underdanig DJ som skulle ønske han var stor.

GIFT Han er stor nok, han. Og har tildligere uttalt at selvom om du en mjælkekasse med tolvtommere er du ikke noen DJ.

–Jeg hadde vel med meg over 100 CD’er og i tillegg hadde jeg 15 mixtapes jeg hadde laget. Jeg håper virkelig ikke at den DJ’en mener vinyl er viktig…

SMIL Jeg tror det er mer utvalget han kritiserer. Hans syns fire skiver var litt lite.

–Han vil ha tre DJ-bager med vinyl? Det er jo trist og ignorant og ganske patetisk. Jeg har spilt med alle de flinkeste DJ’ene i norge og alle gjør jo det samme som meg.

SMIL Hvorfor har du lagt DJ’inga på hylla?

–Som artist kan man liksom ikke overeksponere seg. Man kan ikke være alt for tilgjengelig. Det skal ikke være to konserter i uka, da blir man lei personen.

GIFT Den sixpencen din fascinerer. Hvor mange har du?

–7 eller 8? Har ikke brukt det så mye det siste året. Jeg er fornøyd med hodeformen min.

SMIL Hva betyr sixpencen for hip hop?’

–Hip hop-mote som har sin opprinnelse på 70-tallet. Man føler seg trygg når man har på seg sixpence. Den er ikke for brautende sånn som capser kan være. Den er litt mer arbeiderklasse.

SMIL Har du noen motetips for sommeren?

–Hvis folk har lyst til å kvitte seg med fargene, så ser jeg at svart både kan være et statement og noe som ser kult ut. Død over fargen.

GIFT Ikke gult?

–Gult…eeeh. Jo, med svart?