Natt&Dag møter Margaret Berger

Du har sett henne på TV. Du har lest om henne i VG. Nå har ‘a pinadø slanka seg litt! [Gift]&[Smilet] invaderer Margaret Bergers private sfære. Idol my ass!

[6] Hvor gammel er du egentlig?

– Snart 21. Så er jeg vel 20.

[6] Hva heter skiva di?

Pretty Scary Silver Fairy. Det betyr en blanding av stygt og fint. At det er søtt, men allikevel har litt brodd. Det føler jeg er beskrivende for musikken på plata.

[1] HAHAHAHA. Er du en skummel liten alv?

– Ja, kanskje. Jeg er vel litt skummel? Jeg tror liksom ikke jeg er den letteste å gå bort til å spørre om autograf for barna. De er litt redde for meg.

[6] Det er jubileum. Hvilke av Ibsens kvinneskikkelser identifiserer du deg mest med?

– Nei, det blir vel Nora. Ikke fordi det er den eneste jeg veit om, men den eneste jeg husker navnet på.

[6] Hvem synes du har den beste Bertine Zetlitz-singelen denne høsten# du eller Bertine?

– Det er vel mæ, det.

[1] Du vet at dere ligner? Dere har begge en flau fortid på TV og dere sier begge at dere lager electro selv om dere lager noe helt annet. Når kommer boka di?

– Aldri. Nei, vent! Man skal aldri si aldri! (banker i bordet og gjør tai chi-aktig bevegelse.)

[6] Mange mener at VGs Thomas Talseth gikk over streken da han nylig trakk inn Bertine Zetlitz’ graviditet i anmeldelsen av den nye skiva hennes. Hva mener du, var det et overtramp eller er de som klager bare noen jævla kjerringer?

– Jeg har ikke lest anmeldelelsen, men det høres ut som et billig poeng, ja. Under beltestedet, så å si.

[6] HA HA HA! Beltestedet! Det er jo rett over fitta! Hold på meg.

[1] Før gjorde vi research på Google, nå har vi gått over til YouTube. Veldig avslørende. Den første videoen var en salig røre av forskjellige ting. Tema fra TLCs “Unpretty»# vær fornøyd med deg selv. Basslinje og trommer fra Sugababes. La oss godte oss over dobbeltmoralen i at du først har en låt om at man skal være fornøyd med den man er, og så kommer du tilbake med hele trynet retusjert. Og bena også, om vi ikke tar feil.

– Men man kan jo ikke være politisk korrekt hele tiden som artist. Jeg mener at det mister effekten da. Man må velge hvilken sak man skal ta opp med omhu, og jeg mener det var veldig riktig der og da. Men OK. Avslørt. Jeg har solgt sjæla mi.

[6] Hva handler “Samantha” om, da?

– Skjønner dere ikke det? Det er fordi dere er gutter! Det er om en jente som har blitt dumpa av typen sin. Og så sier jeg at hun ikke er nødt til å forandre seg for guttens skyld. Mange jenter er jo sånn, de skifter musikksmak eller begynner å interessere seg for fotball på grunn av gutten de er sammen med. Og det er jo ikke nødvendig. Jeg sier at hun skal være seg selv. Så jeg har ikke solgt meg helt, altså.

[6] Er det mye drekking i popbransjen?

– Ja, det blir en del. Det er så mye å feire hele tiden. “Hey, nå er masteren klar” og “Hey, nå er skiva ute” – og så er det alltid noen som er ferdig med noe. Og så skal jeg ikke på jobb før klokka tolv.

[1] Mer om drikkemønsteret ditt. Lat som om dette er et AA-møte, og legg kortene på bordet. Hvor mye drikker du, hvor drikker du og når?

– Jeg drikker vel litt for mye? Jeg liker å gå ut på ukedagene, i hvert fall her i Oslo, og helst for å se konsert. Gjerne på Garage, Blå eller MIR.

[6] Vi gleder oss til å se deg på MIR. Når var sist gang du var helt “kanakkas»?

– På lørdag klokka seks om morgenen.

[1] På nachspiel, altså. Pleier du å kle av deg på nachspiel?

– Ja, det gjør jeg så gjerne. Men bare ned til BH’en.

[6] Pleier du å flashe titsa på konsert, hvis det er noe fet sørstatsrock f.eks.?

– Æ har gjort det til Surferosa en gang. Mariann sa “Få noe pupper, ‘a!». Så mått ho få litt puppa. Æ like ho. Ho e flinkest i Norge til å ta av på scena, selv om hu blir litt voldsom noen ganger.

[6] Hva er den beste festen du har vært på i år?

– For et par uker siden, i Trondheim, med noen gamle venner.

[1] Er det noen av disse vennene dine vi har hørt om? Eller burde bry oss om på noen som helst måte?

– Hun Gunhild var der, da.

[1] Hvem faen er Gunhild?

[6] Er det hun fra Gåte?

– Ja, hun Gunhild. Men jeg vil ikke snakke mer om hvem som var på den festen. Æ like itj å flashe venna.

[1] En vi kjenner sto i kø med deg, på rockepuben NY-Lon. Du sa til dørvakta: “Veit du itj kem æ E?!?”

– Du, det der er en løgnhistorie, det kan du bare stryke med en gang.

[6] Men tror du folk vet hvem du er?

– Ja. Omlag 30 prosent av Norges befolkning. Men det er jo 70% som IKKE vet det.

[1] Er det flaut å gå på butikken og kjøpe melk?

– Ja, det er kjempeflaut. Spesielt på søndager, hvis du skjønner. Og så sliter jeg med at jeg rødmer. Jeg gjør det hele tiden. Det blir varmt i ansiktet, og varmt nedover hele ryggen.

[1] Ha ha. Om to år er du bare det pillevraket. Knasker valium for å tørre å gå i butikken. Har du noen andre talenter? Hva gjør du når du ikke synger og er artist?

– Jeg har ingen andre talenter. Men jeg er glad i å lage mat. Jeg har fått det spørsmålet mye i det siste.

[1] Kanskje folk prøver å fortelle deg noe?

– Ja, at jeg burde finne på noe annet. Jeg tar det hintet.

[6] Er du mest Tegning, Form og Farge? Eller mer Handel og Kontor? Maskin & Mek?

– Handel og kontor. Jeg gikk faktisk ett år på Salg & Service, før jeg bytta til musikklinja.

[1] Hva er det styggeste noen har sagt om deg, noensinne?

– Hmm, la meg tenke. Jo, en gang var jeg på Rock Bottom i Grensen, på konsert med et rockeband, jeg husker ikke i farta hvilket. Det var en fyr der som kjente meg igjen, og ville prate og ha autograf. Han ble ganske slitsom etter hvert, men jeg tok meg sammen og var så høflig jeg kunne. Da jeg skulle gå på do, fulgte han etter meg, og fortsatte å mase, og da sa jeg ifra at nå måtte han nesten la meg være i fred. Så gikk jeg på do for å tisse, og mens jeg satt der, kom to av venninnene hans inn på do. Og de hatet meg skikkelig. De visste jo ikke at jeg satt der, så de bablet i vei om hvor forferdelig jeg var på alle mulige måter, at tennene mine var stygge, at håret mitt var fælt, og at jeg bare var en skikkelig drittkjerring. Det var ganske vondt. Jeg gikk ut fra båsen og glodde hardt på dem, uten å få fram et eneste ord. Men de ble flaue og redde, og pilte ut igjen. Da hadde jeg tårer i øynene.

[6] Er du opptatt av magi?

– Jeg er opptatt av gjenferd og sånne “mer mellom himmel og jord»-greier. Odd, som jeg ble i lag med etter Idol, har jo filma det Åndenes Makt-programmet, og har fortalt meg mange historier. Og det er synskhet i familien min. Jeg tror på bånd og energi. Og at mennesker legger igjen spor etter seg. Selv etter at de er døde.

[1] Interessant. Hvem har egentlig fortalt deg at du kan danse?

– Nå har jeg droppa det. Nå lar jeg danserene mine gjøre det.

[1] Hadde det ikke vært en idè å droppe det FØR du lagde en video til minst 300 000 norske kroner, hvor du danser?

– He he. Jo, kanskje det. Men det var koreografi. Koreografen heter Taran Revfem.

[1] Vi noterer navnet. Med avsky. She’ll never work in this town again! Kult, forresten: Her sitter vi og snakker med en “artist” som ikke kan synge, ikke kan danse, og har veldig lite utstråling. Jeg er hypp på å revurdere min egen karriere, for dette her går bare ikke. Jeg blir bare deppa av å henge rundt sånne hønsehjerner som deg. Hva burde jeg gjøre med livet mitt, sånn at jeg slipper å sitte her og prate med deg?

– Har du noe utdanning, da?

[1] Nix. Hvorfor tror du jeg sitter her?

– Du er vel litt for gammel til å melde deg på Idol. Og du er jo ikke kjendis, så du kan ikke melde deg på Skal Vi Danse. Du kan jo melde deg på Farmen.

[1] Vi registrerer med interesse at alle dine karrieretips går ut på å melde seg på reality-show på TV?

[6] Nå det begynner det å bli litt hardt her. Du er jo tross alt hyggelig. Og søt! La oss snakke om sex!! Har du noensinne kysset en annen jente mens du var full?

– Ja, det er klart.

[6] Mens du var edru? Med tunge?

– Hmm. Ja, når jeg var yngre, for å øve oss på å kline.

[1] Har du varit med en flicka? Eller med to menn? PÅ EN GANG!!

– Nei.

[6] Når var sist gang du hadde sex, da?

– For fem minutter siden, på do, med en fremmed mann.

[1] Den er god. Hvem er Norges kjedeligste artist?

– Uff, jeg vil egentlig ikke si det jeg mener. Men OK. Lilyjets. De er jo kjempesøte jenter. Men kjedelige.

[6] Jeg har lest en novelle om en mann som gir et slags hypnotiserende dop til en dame. Så får han henne til å gå omkring med et kjempekort skjørt, slik at alle kan se glufsa hennes. Har du lest denne novellen? Har du tatt dette dopet?

– Nei, jeg kjenner ikke til novellen. Eller dopet. Men det er klart, det kan føles litt slik av og til, når man spiller på Voice 06-konserten, for eksempel. Det blir litt det samme.

[1] Hvor lenge skal vi være stuck med deg? Hva med å bare gi opp? Hvorfor ikke bare stikke fingeren i jorda og skjønne at du ikke har noe å bidra med?

– Jeg planlegger ti album. Så det blir en stund ennå.

[1] Hva skal vi måtte si for å få deg til å gråte, egentlig?

– Det var nære på isted. Når du sa at jeg komplett manglet utstråling og alt det der. Trikset er vel å gripe tak i min usikkerhet som artist, og frykten for å drite seg ut, og bare spinne skikkelig på det, så setter man kverna i gang.

[6] Be om unnskyldning.

[1] OK. Unnskyld.

– Takk.

X