Søndag Summarum: uventede vennskap, Erna i Jordan og Klassekampens har laget musikal om seg selv

Spenn setebeltet, for her kommer ukas viktigste og riktigste saker.

b
a

Man skulle ikke tro det, men det har faktisk skjedd ting i norsk offentlighet denne uka også! Ja, vi er like overrasket som deg. Det var jo veldig synd, for da kan vi klatre opp på vår høye hest og gjøre litt narr, og for en gangs skyld føle oss litt bedre enn resten av samfunnet. (Gnir oss i hendene).

Så … Mens Finansavisen gir deg høstens viktigste og riktigste sko, så gir vi deg herved ukas viktigste og riktigste saker:

Ukas forbrødring

Faksimile, Dagbladet

Sjaman Durek har hatt en tøff uke etter at Cappelen Damm stopper utgivelsen av boka «Spirit Hacking». Heldigvis kan sjamanen finne trøst hos andre deler av den norske eliten, nemlig Ari Behn. Selvfølgelig!

Det er ingenting vakrere enn det helt spesielle båndet som oppstår mellom menn som har opplevd de samme grusomme tingene, enten det er krig, mediesirkus eller det å være sammen med Märtha.

Ukas fotballfan

Faksimile, Aftenposten

Det er godt vi har Aftenposten som klarer å fortelle oss hva som er viktigste som skjer i verden akkurat nå.  Den elleville, fotballgale annerledes-tenkeren Abu Bakr al-Baghdadi er død, men hva kan din bedrift lære av lederstilen hans? (Sponset innhold fra IS)

At IS tjente mye penger på eksport av olje gjør det ikke akkurat mindre vanskelig for Aftenposten å se flere sider av den uortodokse lederen.

Les også: Aftenposten lager klimapodcast med Equinor. Her er våre forslag til fremtidige samarbeid

Ukas gladnyhet

Faksimile, Aftenposten.no

Supert! =)

Ukas «crop»

Titt-tei! Det har vært snakket mye om digital kompetanse og om hvorvidt Morgenbladet innehar det. Om de skulle trenge inspirasjon trenger de ikke å se lengre enn til sine NHST-eide kolleger i DN, som viser ypperlig forståelse for bilderedigeringens enkleste gren: cropping.

Rain drop
Drop top
Sun Heidi Sæbø i crap crop

Vi ønsker Sun Heidi (resten av ansiktet hennes) og resten av den digitale satsningen til Morgenbladet lykke til!

Ukas «til ettertanke»

 

Tankevekkende. Er det tilfeldig at IS-lederen blir drept rett etter at Erna har vært i nabolaget? Ja, det er nok det. Eller? Ja, det er nok det.

Ukas radikalisering

Like sikkert som enkelte konstaterer at jorda er flat, så kan vi konstatere at Medier24 er på en stigende rus! Vi lener oss tilbake i ro og mak mens vi venter på lansering av podcasten deres «BRANZCHEN» … eller den Prior-sponsede podcasten «SCHYLLING».

Ukas etterlysning:

Det var dramatisk på Torshov denne uka. En bevæpnet mann kræsjet først sin egen bil, for så å kapre en ambulanse han brukte til å kjøre på fotgjengere. Inni bilen satt også en dame som sannsynligvis angret veldig på at hun ble med på turen. Ikke bare var situasjonen lei, det var også etterlysningen fra politiet, hvor damen ble beskrevet som at hun «ser ruset ut». Hm!

Hadde hun intense kjevebevegelser, danset entusiastisk til techno og så EKSTREMT lykkelig ut også? I såfall er det fare for at kvinnen får strengere straff enn mannen som kapret ambulansen.

Ukas ildsjel

Faksimile: NRK

Det er godt vi har milliardærer med givervilje her i landet. Hvor skulle vi ellers få dritmange millioner kroner til å lure skoleungdom? Staten?? Pøh! Det er bare å innse det med en gang: Landet stopper uten den rikeste prosenten.

Ukas Drevland

At noen noen gang har tenkt at denne dama ikke bør inneha et politisk verv som gir deg makt over andre mennesker er for oss totalt uforståelig. Er Trudes intense social media presence starten på tidenes norske politiske comeback? Nei, det er det nok ikke.

Ukas fryktinngytende kosebamse

Apropos gamle damer og politikk, SVs Karin Andersen la ut bilde av kosebamsen «Gullkjake» i anledning teddybjørnens dag, 27. oktober.

Så fin Karin! Ikke skummel i det hele tatt! Ikke gammel og dritt! Ser ikke ut som den kunne vært med i en skrekkfilm!

Nei, den ser rett og slett skikkelig koselig ut!

Ukas Klassekampen-musikal

Drømmen er å få så store budsjetter i NATT&DAG at vi også kan ta oss råd til å lage en MUSIKAL med 18-års aldersgrense. Kanskje vi skal kutte støtten til pressen likevel?