Stillbilde fra Marerittet.

ANMELDELSE: Som å være fanget i en søvnparalyse i kinosalen

Marerittet lever opp til navnet, men ikke på riktig måte. Om du trodde du skulle se en spennende grøsser om søvnproblemer i Bergen tok du feil.

«Søk dekning», sier Mona halvhjertet før hun Formel 1-sprayer ned den stive vennegjengen med prosecco. Mona (Eili Harboe) og den professor-kledde kjæresten Robbie (Herman Tømmeraas) har nettopp gjort et kjempekupp: de har sikret seg et enormt, åpenbart hjemsøkt dødsbo av en leilighet, til en billig penge. Hva kan gå galt? Absolutt alt, og det gjør det også. 

Marerittet starter med en definisjon av fenomenet søvnparalyse over duse bilder. Det er denne tilstanden, med sin tilhørende mytologi, filmen baserer seg på. For de som har kjent på søvnparalyse er det deilig å se fenomenet krype inn i skrekksjangeren. Men glede går raskt over i sinne. 

Demoner stopper ikke babyprat

Det er rett og slett lite å trekke frem som gjør denne filmen bra. Harboe gjør en god figur som offer for en søvndemon, men

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.