De er selv roten til problemet de prøver å løse

Ironien er komplett når selvhjelpsbøkene Bedre på livet og Boken om din fremtid bare leder oss inn i videre fortapelse og håpløshet.

Er 2023 året vi alle skal gå i dypet av oss selv for virkelig å blomstre som engasjerte influencere på sosiale medier?

Før årets første nyttårsløfter ble brutt, kom to bøker som for alvor gir skyts til å følge drømmen om å bli et bedre menneske i 2023. Bedre på livet av Belinda Jakobsen og Isabelle Engelhart Corneliussen, og Boken om din fremtid av Sophie-Elise Isachsen

Et godt menneske, vet vi alle, kjennetegnes først og fremst av sitt behov for å være synlig, brautende og påtrengende – helst på sosiale medier. Slik kan det i det minste virke, om man følger oppskriften til disse tre forfatterne. Som Jakobsen så fint skriver det selv: «Ved å gå i dypet av meg selv, og ved å lure hjernen min en smule, hadde jeg gått fra å avskrive at jeg hadde noe som helst på sosiale medier å gjøre, til å sitre av iver og ekstase.» 

Disse bøkene, i all deres platthet, er selve roten til flere av problemene de selv ønsker å løse.

Ved å gå i dypet av meg selv, og ved å lure hjernen min en smule, hadde jeg gått fra å avskrive at jeg hadde noe som helst på sosiale medier å gjøre, til å sitre av iver og ekstase 

Belinda Jakobsen

Veien ut av middelmådighet
Bedre på livet er skrevet med to klart adskilte forfatterstemmer, hvor Isabelle Engelhart Corneliussen virker som guru og fagperson, mens Belinda Jakobsen forteller om sin overgang fra meningstap og tomhet i sofaen, til suksess på Instagram og bosted i Spania. Corneliussen jobber som livsmestringscoach, mens Jakobsen er planteinfluencer. Sammen har de podkasten Becoming som skal hjelpe lytteren med «å få det bedre enn middelmådig». Dette er også utgangspunktet for boka Bedre på livet.

Sophie-Elises formål er på sin side å hjelpe leseren med å endre tankemønster, slik at man kommer ut av vanen om å fortelle seg selv giftige og destruktive fortellinger. Fint det, men er ikke Sophie-Elise selv, med sitt glossy influencer-liv, selve opphavet til flere av de destruktive fortellingene mange tenåringer forteller seg selv? Skal vi virkelig tillate henne å feste grep om tenåringers livsstilsvalg i enda større grad? 

Meg meg meg meg

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.