ANMELDELSE: Sex, drugs & jazztrompet

Babylon er ekstremt ambisiøs og storslagen, og samtidig oppviglersk i sin entusiasme for den korte stumfilmepokens hedonistiske utskeielser.

I motsetning til hva man kanskje kunne få inntrykk av var ikke stumfilmtiden en støvete æra preget av selvhøytidelige skuespillere i stive kostymer. Det var en ellevill epoke drevet av sex, drugs og jazztrompet. Whiplash– og La La Land-regissøren Damien Chazelle fanger perfekt opp de euforiske oppturene mens festen var i full gang, og den brutale nedturen som kom etter at moroa måtte vike for lydfilmen, tragiske skandaler og det puritanske sensurbyrået «The Hays Office». Dette er en overdådig karuselltur på godt over tre timer, som går overraskende langt i å vise oss akkurat hvor kaotisk og ute av kontroll denne korte perioden i Hollywoods gullalder var.

Derfor føles det passende at Babylon starter med en halvtime lang orgie som krysser av de fleste tabuene på lista. Et livlig bakkanal som inkluderer nok kokain til å gi Tony Montana hjertestans, småfolk på penisformet hoppestokk, gruppesex, urinsex og en elefant som sprøyter enorme mengder diaré over en sesongarbeider – før en overvektig stumfilmkomiker får gulldusj i fjeset av ung kvinne som senere vil dø av en overdose. Velkommen til en helt alminnelig Hollywood-fest i 1926, der vi møter et anselig ensemble med figurer som virvler rundt stumfilmindustrien. 

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.