FOTO: ANNE VALEUR

Pizzaguide på Park

Sponset innleggParkteateret

Nå får du pizza på Parkteatret. Her er vår guide til å plukke ut hvilken du skal spise – uansett anledning!

Etter at Bruket i Schweigaards gate måtte kapitulere til pandemien (RIP in peace) var Oslo plutselig en god pizzasjappe fattigere. Heldigvis for oss jafset Parkteatret opp både pizzaovn og kokken. Nå får du pizza på Park som kan beskrives med alle adjektiver som forventes for en forbanna god pizza.

Pizza fra Park kan spises på Park, i en nærliggende park, eller bli levert hjem til deg av folk i rosa eller blå jakker på kobolthester – her er det din dagsform som avgjør.

Vi har spist oss gjennom menyen og foreslår følgende pizzaer.

Lunsj: Margherita

Parkteatret har en egen lunsjmeny med porsjonspizzaer, sandwicher og salater. Det er gode muligheter for å suge inn sola på uteserveringen, spise godt, og så gå tilbake på jobb. Eller bestille til jobben, om du er en skikkelig streber.

Ikke lytt til haterne. Du har selvsagt lov til å spise pizza til lunsj uansett om det er mandag, tirsdag, onsdag eller torsdag. En «lett» pizza som en margherita er drivstoffet (diesel, bensin eller strøm – her velger du selv) som får deg gjennom enda en arbeidsdag.

Foto: Eric Cannon

Vegetar eller vegan:

For vegetarisk eller vegansk pizza anbefaler vi at du velger de uten kjøtt. 

Alle pizzaer kan fås med vegansk ost og glutenfri bunn (35 kroner ekstra), noe som utvider utvalget ditt betraktelig. Pizzaene 4 oster (med fire forskjellige typer oster), 4 sopp (med fire forskjellige typer oster) og tidligere nevnte margherita er klassikere. Om du vil være mer spenstig er Lars-pizzaen med saltet potet, squash, rosmarinolje og potetgull tullete god.

Foto: Eric Cannon

Søndags- og takk for i går-pizza: Slegge

Når morgenen har tatt rennafart og dælja løs med et sleggeslag mot skallen din, finnes det en enkel kur: Slegge-pizzaen. Den har sleggesalami fra den prisvinnende gården Ask, parmesan, chili og timian (det krydderet som er oppkalt etter han som deltok i Idol i 2007). Feit, spicy og god krønsj fra bunnen er remedien for å føle seg litt bedre post fylla.

Jeg skal aaaaaldri drikke igjen: Hvit pizza

Velg hvilken som helst av de hvite pizzaene. Pastor Fossmo-pizzaen med Västerbotten-ost, fenalår fra A. Idsøe, kantarell og pepperotsnyr anbefales.

Foto: Eric Cannon

Kjærestepar-kombo:

Tre-retters! Snacks serveres frem til klokken 22, så varm opp smaksløker og ganer med litt småretter som Ille Brød og Røros-smør, mozzarella og ansjos. Del en pizza, gjerne Habibi med kylling fra Holte gård marinert i Ras el-hanout, salt sitron, persille, mynte og sitronolje. Om dere fortsatt er sultne kan dere også dele en (Oslo) raw-kake fra Oslo Raw(-kake).

Foto: Anne Valeur

For de ubesluttsomme: Habbeduja

Spis pizzaen med spicy nduja-pølse fra Indre Oslo Matforedling, ruccola, oliventapenade og syltet løk. Så vanskelig kan det vel ikke være?

Her finner du hele menyen. Ta med i parken, ta med hjem, ta med på kontoret eller spis på Parkteatret.