Dette er ukas beste musikk

Mörmaid, Cherrie, Daniiel Filipe, Kappekoff, Undergrunn, Dorian Electra, Oklou, og Tim Heidecker (!) ++++ har laget den beste musikken denne uka.

b
a

For folk som liker ny og bra musikk er livet enkelt:

Følg NATT&DAGS Best AKkurat Nå-liste, lytt til låtene og les om dem nedenfor!

LES OGSÅ: 10 på byen i Trondheim: Hva har du gjort for å fortjene å være ute i dag?

Undergrunn, KingSkurkOne – Hele Min Gjeng

I siste NATT&DAG-avis (slippfest I DAG!) beskriver anmelder Are Kjeldsberg Skauby denne som en Chess National Cypher bare at i 2020. Det har han helt rett i.

– Yngve Sikko

Oneohtrix Point Never – Long Road Home

Nytt album i slutten av neste måned! Hva kan den annonserte albumtittelen bety, mon tro? «Magic Oneohtrix Point Never» var oogså navnet han gikk under rundt 2007 – back to the basics? Det er vanskelig å si ut i fra den nye EPen, i alle fall, som har den samme fragmentariske instrumenteringen vi kjenner fra de siste utgivelsene. Det er opplevelsen av å høre på et oppkuttet lydspor fra en infomercial-VHS fra 80-tallet. Tror vi.

– Ludvig Furu

KirbLaGoop, Ceez Neckmusik – Caprice

Ingen KirbLaGoop ingen Playboi Carti, ingen KirbLaGoop ingen 645AR. Amerikaneren fortsetter å gi ut tullete rap med tullete stemme, og det er like corny som det alltid har vært. Men det er også like bra som alltid. KirbLaGoop, ass! Det er noe uimotståelig ved den stilsikre uambisiøsiteten, stivnet i et uttrykk som vinker til rappere som Boosie Badazz og Soundcloud-basert cloud rap av den ettertenksomme typen.

– Yngve Sikko

Mörmaid – Please Forgive Me

Det har fortsatt å komme flott musikk fra artistnavnet Live Sollid Schulerud har gått under de siste månedene, og nå har hun sluppet EP med enda noen nye, flotte låter. Det er nesten en demens-aktig tristesse over hvordan pianomelodien faller sammen mens strykerne svulmer mer og mer opp mot slutten av denne låta – hvis er lov å tenke slike tanker om forfall og forgjengelighet rett før helga.

– Ludvig Furu

Daniiel Filipe – Mood Hopping

En annen fin EP-debut denne fredagen! Daniiel Filipe har skrudd sammen noe urovekkende og frittflytende kamuflert som popmusikk. Kan gi den samme drømmeopplevelsen som Nmeshs Dream Sequins, om du skrur opp volumet og lukker øynene.

– Ludvig Furu

LES OGSÅ: «Kunstneren og tyven» er norsk dokumentar på sitt beste

Balestrand Badeklubb – Byen til Balestrand

Balestrand Badeklubb er Kjartan Lauritzens kreative veldedighetsprosjekt. Han samlet et par titalls kunstnere og skapere på et hotell borte på vestlandet, noe som blant annet resulterte i en 21-låters mixtape. Ingen av artistene tjener noe på prosjektet, pengene går til å å arrangere dette seminaret (konferansen?) neste år også, i tillegg til en slump penger til Mental Helse Ungdom. Og alt dette er veldig flaks, viser det seg, for verset til Dutty Dior på «Byen til Balestrand» er verdt 100000000 kroner.

– Yngve Sikko

Tim Heidecker, Weyes Blood – Oh How We Drift Away

NATT&DAG tar Norges Beste Dekning Av Tim Heidecker™ til nye høyder med å inkludere en låt fra hans uironiske (!) musikkprosjekt, her i samarbeid med barokkpop-singer/songwriteren Weyes Blood (som dere kanskje kjenner til fra før om dere følger kanaler som Pitchfork og Anthony Fantano og deres albumtopplister fra fjoråret). Tim & Eric-komikeren er også fan, og dessuten nær venn, virker det som. Soft rock-materialet til Heidecker har tidligere ikke vært av det helt storslåtte slaget, men sammen med frk. Blood høres de ut som en stor og varm Joni Mitchell-låt.

– Ludvig Furu