Hvorfor er det så deilig å se objekter moses i en hydraulisk presse?

På sosiale medier ser millioner videoer av tilfeldige objekter som knuses, moses og smæsjes. Her er våre forslag til flere ting som burde få kjørt seg i hydraulikkens navn.

b
a

Det blir sagt at det ikke er mulig å brette et ark mer enn syv ganger. Du har sikkert prøvd det selv, til ingen nytte. Hadde du bare vært litt sterkere. Det er jo bare papir! PAPIR!

Det er utgangspunktet for Youtube-kanalen Hydraulic Press Channel. I 2015 bestemte finske Lauri Vuohensilta og kona Anni seg for å forsøke å brette et ark mer enn syv ganger ved hjelp av en hydraulisk presse. En innretning som ved hjelp av væske (oftest olje) og de fysiske lovene skaper et trykk som tilsvarer flere tonn.

Det gikk ikke.

På den åttende bretten eksploderte papiret heller enn å la seg brette.

Kanalen har i dag 2,1 millioner abonnementer. På Instagram har @hydraulicpresschannel 813 000 følgere. Hva er det med det å se ting moses som er så digg?

Vi lever i en verden full av ting. Jean-Paul Sartre skrev en bok der den erkjennelsen fører til en kvalme. På Netflix lærer Marie Kondo oss at vi skal kaste alt som «doesn’t spark joy», og Jordan Peterson har lært triste gutter å rydde rommet sitt.

Kulturen vår er relativt materialistisk den og. Det er ikke bare plagsomt, det ødelegger også jordkloden.

LES OGSÅ: Quiz: Hvem sa det? FNs nye klimarapport eller Frp-politikere?

 

Et annet aspekt er det psykologiske. Fremtiden er usikker, litt på grunn av den politiske situasjonen, ganske mye på grunn av den økologiske situasjonen – og litt fordi angst bare er veldig in akkurat nå. Da er det noe avslappende med det å se tilfeldige gjenstander bli most.

For det er jo litt sånn det føles hver eneste dag, er det ikke?

Sammen med slim-Youtube og ASMR-videoer er @Hydraulicpresschannel del av en en trend der tilsynelatende meningsløse videoer får en slags terapeutisk, kvasi-meditativ funksjon. Ingenting står på spill. Det er ikke underholdning. Det er bare en distraksjon. Noe som gjør alt litt lettere å bære.

Ikke helt ulikt barne-videoene der dyr går gjennom en portal og kommer ut igjen som et annet dyr.

LES OGSÅ: Denne barne-Youtube-videoen kommer til å fucke deg opp

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Tag your favorite special unicorn! ???????????? Follow @hydraulicpresschannel #unicorn #hydraulicpresschannel #satisfying #funnyvideos #meme

Et innlegg delt av Hydraulic Press Channel (@hydraulicpresschannel)

Selvsagt er det også gøy å se på. Hvor mye tåler en colaboks? Hvor mye tåler en tomat? Et pringles-rør? Et såpestykke?

Og så er det litt godt å vite at det alltid går til slutt. Det er ikke alt her i livet som går til slutt. 

LES OGSÅ: Er vi i ferd med å slutte å være mennesker?

Forslag til flere ting det hadde vært gøy å se bli knust av en hydraulisk presse:

Jøran Kallmyr

(Foto: Bård Gudim/FrPMedia)

Frps syvende justisminister siden 2013 ble notorisk da han i 2015 mente at Eritrea var et trygt land, noe som fikk regjeringskollega Trine Skei Grande til å kalle ham «Komiske Ali». Sannsynligvis er det mulig å lure han til å tro at det er trygt å stå inne i en hydraulisk presse, også.

I likhet med sine forgjengere holder nok ikke Kallmyr lenge han heller. Greit å bare få det unnagjort først som sist.

LES OGSÅ: Her er den nye justisministerens beste tweets

Elektriske sparkesykler

Det er allerede en trend på sosiale medier å filme at man bedriver hærverk på disse endetidstegnene av noen transportmidler/leketøy. Visstnok er de heller ikke så miljøvennlige som man skulle tro heller. Etter bare et par måneder skrotes de fleste. Knus dritten og bli ferdig med det.

Debatten om elektriske sparkesykler

Hvis blinde mennesker klarer å gå rundt i byer (veldig imponerende!), handle, ha et sosialt liv osv. (også imponerende), klarer de å unngå å deise inn i sparkesykler også. Det største problemet med de elektriske sparkesyklene er at det ser dårlig ut i bybildet med friskusmopeder slengt rundt overalt. Guess what: blinde folk slipper det problemet.

LES OGSÅ: Hvor skal alle som kjører el-scooter? Hva flykter de fra?

Folk som mener at det er bra å invitere Steve Bannon til Norge

Foto: Gage Skidmore

Hm … var rasisme bra eller dårlig igjen?

 Viktor Orbán 

(Foto: Dragan Tatic)

I Ungarn er pressefriheten hardt presset. Hva med å presse han fyren her litt òg?

Den amerikanske verdensorden

(Foto: Alex Echols)

Det var artig så lenge det varte. Nå er verken folkeretten, brudd på folkeretten eller liberalt demokrati in lenger. Nå er det tilbake til den sterkestes rett + et eller annet med at «Kina kjøper jo opp hele Afrika nå». Boom!

Disse tre selvgode hestene

Jada, dere er flotte, men dere vet det så jævlig godt, også. Det er ikke sjarmerende. Good bye!

LES OGSÅ: QUIZ: Hvilket eliteserielag er du?