Osloprisen: – Håper på en uforutsigbar vinner

b
a

Jurymedlem Helle Vaagland mener vinneren av årets oslopris må ha overrasket. Selv viser hun kanskje puppene på utdelingen.

Osloprisen Årets navn er NATT&DAGs hederspris for lang og tro tjeneste. I år er det leserne som nominerer kandidatene. Vi ser etter en som investerer tid, krefter, vilje og talent i byen Oslo. En som gjør byen bedre. En som ville etterlatt seg et stort, sort hull. En som bygger, brenner, bretter og bereder – foran, over, under eller bak scenen. Altfor mange av de “stille heltene”  går ubemerket hen. Vi vil se dere nominere disse også. De som går stille i dørene, men alltid er der. Deretter vil en utvalgt jury avgjøre vinneren blant deres kandidater.

Nominer din kandidat her!

Meld deg på Årets beste fest her.

I juryen sitter blant annet NRK-programleder og tidligere NATT&DAG-skribent Helle Vaagland.

Oslopris-juryen:
Chirag Patel, rapper
Torgny Amdam, artist og produsent
Helle Vaagland, programleder
Gaute Brochmann, arkitekt og skribent
Malin Kulseth, musikk- og nettredaktør
Marie-Alix Isdahl Voisin, sjefredaktør

Hvilke egenskaper bør vinneren av årets Oslopris ha?

– Hun eller han må på en eller annen måte ha gjort Oslo til en litt mer uforutsigbar og overraskende by.

Hva er det beste med Oslo?

– Den er verken for stor eller for liten.

Og hva er det verste?

– Segregeringen. Oslo bare mer og mer klassedelt. Kjedelig og innskrenkende  – både for vest-kanten og øst-kanten.

Hvorfor tror du at du er valgt ut til å sitte i Oslopris-juryen?

– Det at jeg en gang på 90-tallet viste frem puppene mine i Natt og Dag ser ut til å ha gitt meg en slags kult-status i visse (veldig smale) miljøer. Jeg tror Natt og Dag-ledelsen håper jeg skal dra frem puppene igjen under Oslopris-utdelingen. Vi får se.

Hva var årets beste…

fest?

–Forrige mandag natt tilbrakte jeg i et lite karaoke-rom på Syng. Der skrek jeg sammenhengende i en og en halv time – og klarte ikke snakke de to neste dagene. Jeg er så glad for at jeg oppdaget karaoken i 2013!

lesing? 

– Da Hans Geelmuyden, Erling Dokk Holm, Magnus Marsdal med flere leste hele diktsamlingen”Du bestemmer” av Bård Torgersen i Guelmeyden og Kiise sine kontorlokaler.  (Ok, da, han er mannen min – men også en av Norges aller beste forfattere. Objektivt sett.)

måltid?

– Den yngste sønnen min har av en eller annen grunn lenge hatt en forestilling om at Theatercafeen er et helt spesielt sted. Vi har vært innom flere ganger uten å få plass, så det var stor stas da han edelig satt der og skinte med et karbonadesmørbrød og en Cola. Han har rett – Theatercafeen er et helt spesielt sted.

Kjøp?

–Den bronsefargede Alexander Wang-veska. Jeg kjøper dyre designvesker i stedet for å være utro – en veldig god investering!