Oslos beste vegetarmat

Her er de beste stedene å spise grønt i hovedstaden. 

Roti Shop Oslo
Dronningens gata 8b
Tir – Lør 16 – 22

Roti Shop er Daviden på det indisk-kontinentale kjøkkenet i Oslo. Med bare fjorten sitteplasser (og en liten uteservering når det er godt vær) kjemper sjappa med nebb og klør mot Goliatene i form av gentrifiserte konkurrenter – så langt med hell. Hos Roti får du srilankisk mat tatt på alvor. Så mye alvor at de faktisk anbefaler gjestene sine å ikke drikke kaffe, snuse eller røyke i forkant av besøket for den best tenkelige opplevelsen. Bestiller man fra Toogoodtogo får man til og med et infoskriv om at maten serveres på en måte som undergraver opplevelsen. I alle andre tilfeller ville dette vært et rødt flagg. Ser man bort fra nettsiden deres som skulle vært pusset opp en gang i 1992 er Roti Shop et herlig og grønt spisested. Legg fra deg snusen og ta turen!

Roti Shop. Foto: Lasse Amundsen @lasseamundsen

Mela Café
Mariboes gate 8
Mandag – lørdag 12:00 – 24:00.

Hos den legendariske kafeen får du mat i alle dens former: Desserter, suppe, lunsj, middag og ikke minst masse, masse meze. For burgerentusiasten som leser kan det røft oversettes til tapas fra Midtøsten. Ikke minst har de også et fjell av hummus. Til ovennevnte  er dette en digg kikert-mos. Namnam. Om du ikke har kjennskap til kafeen har du kanskje hørt om tilsvarende hus eller festival? Hvis ikke bør du ta turen. Mela er sin egen sfære, og definitivt en som fortjener besøket. 

The Fragrance of the Heart

Fridtjof Nansens plass 2 
Ons og Søn 09 – 17
Alle andre dager 09 – 18

Majorstuveien 33
Ons og Søn 11 – 17
Alle andre dager 11 – 18

Noen ganger trenger man råd – en filosofisk svøpe. Andre ganger bare noe mat å stappe i gapet. The Fragrance of the Heart byr på begge. Søster-kafeene, på Majorstuen og Rådhusplassen, er del av et større nettverk internasjonale vegetarianske kafeer rundt omkring på kloden. Alle inspirert av Sri Chinmoy, en indisk filosof (og til dels åndelig leder). Lukter det litt kultisk? Ja. Lukter det også digg? Ja. Om du er sulten på mening med livet, eller bare god bakst, fyllende retter eller salater har The Fragrance of the Heart det du er ute etter. 

LES VIDERE GRATIS

Alt du må gjøre er å registrere deg. Det går raskt og koster ingenting.

Personvernserklæringen vår kan leses her.