Musikken som er Best Akkurat Nå: Motespesial

Plastikman, Smerz, dragongirl, Sport7000, Ósk og Danny L Harle har laget den beste musikken denne uka. Blant annet!

b
a

Musikk, dans, drama. Hos oss får du én av delene, og det får faen meg være nok.

Hør på de beste låtene som kom denne uka i spillelista, følg den og les om låtene i samme slengen:

Plastikman – INXTRO – Prada FW21 Womenswear Version

Moteshow-techno må være noe av det skumleste som finnes. I tillegg til at musikken i seg selv har mørke, lumske og autoritære tendenser er det meningen at man sitte og se på modeller med et utenomjordisk utseende ha på seg fremmedgjørende og uvurderlige klær, gå svært bestemt frem mot ingenting. Med soundtracket til Pradas høst- og vinterkolleksjon gjør den gamle traveren Plastikman det tydelig hvor stor makt motebransjen demonstrer på slike arrangementer – økonomisk, kulturelt og seksuelt.

Smerz – Max

Smerz’ første fullengder er ute, og én ting er klart: Smerz er nå samtidsmusikk. Der de før la inn etablerte deconstructed club-troper er det nå dissonerende strykere og spoken word. Med andre ord ikke det mest spillelistevennlige materialet, men ta andrelåta «Max» som en smakebit. Mellom de sporadiske, hvinende trance-synthene synger Stoltenberg og Motzfeldt såpass antydende at det høres ut som de etterlikner en r&b-låt fra hukommelsen. Denne røde tråden – hint om noe konstruert og omfattende som kolliderer med spontane ubetydeligheter – går gjennom hele albumet, og er antakelig noe som kommer til å splitte lytterne (ja, dere!). Kall oss gjerne Nostradamus, men såpass må være lov å spå.

LES OGSÅ: Project90 vil sette klubb-Norge på kartet, én samleplate om gangen

Dragongirl – beefs, bad blood and burning vendettas

Mye mørk elektronisk musikk i monitor i dag, vi ser det. Men det er ikke hver dag Dragongirl slipper låt, og det er som forventet en aldri så liten, industriell og støyete sensasjon.

Sport7000 – Title four

På grunn av bra ting som Klubb Verdensstjerne, NATT&DAG-utekvelder på St. Hanshaugen og generelt de beste kveldene på byen har Sport7000 blitt en lokal favoritt. Nå har den lille, elektroniske skatten plutselig sluppet et helt album, og det er helt herlig.

LES OGSÅ: Vi trillet terning på alt i terningkast-debatten om Tix