Søndag summarum: Anti-antirasisme, DDE-aktivisme og sutring

SS-redaksjonen har igjen tatt frem monokkelen og sjekket ut hva som har skjedd på internett den siste uka.

b
a

Vi får den offentligheten vi fortjener. Og vi fortjener ikke stort. Tydeligvis.

Les også: Norske myndigheter vil masseovervåke og ekspertene hater det

Ukas oppklaring

Da Nettavisen skulle sitere andre nestleder ved Antirasistisk Senter og forstander i Det mosaiske trossamfunn Ervin Kohn på at han sa «n-ordet», tok redaksjonen en rask vurdering om sin lesere: de vet ikke hvilket ord n-ordet er og det må forklares. Noe som selvsagt undergraver hele poenget med omskrivningen OG oppfordringen til Kohn i samme setning, men det kan jo hende noen lærer noe av oppklaringen.

Selve ordet kjenner nok Nettavisen-leserne veldig godt til, men det er kanskje ikke helt utenkelig at de er mer vant til å si det rett ut, og at omskrivningen rett og slett er så fremmed for dem at de ikke forstår hvilket ord det er snakk om. Eller, er det egentlig for mye å forlange at Nettavisens lesere burde vite, eller gjettet seg til, hvilket ord det er snakk om? Når man snakker om rasisme er det jo begrenset hvilket n-ord man refererer til. N-ordet er jo åpenbart ikke Nille, Norge eller Nettavisen, selv om sistnevnte kanskje også bør forsvinne ut av dagligtalen vår snart.

Ukas anti-antirasisme 1

Dette er saken: Jon og Siv mener visst at rasisme ikke finnes i systemene våre. Ingen brennende nyhet som fortjener et push-varsel, akkurat. Strategien med å svare Frpere med linker til forskning.no om at innvandrere har det vanskeligere med å skaffe seg jobb eller at det er fler tilfeldige politi-sjekker å østkanten enn på vestkanten (til tross for at det er mer drugs i villa enn i blokk) har visst ikke fungert likevel. I deres hoder holder nemlig ikke statistikk. For at noe skal være rasistisk må en mann med hakekors på armen proklamere at han er rasist mens han utøver rasismen. Og han er det bare et par-tre stykker av, ikke noe å henge seg opp i.

Ukas anti-antirasisme 2

«Andre må få ha sine opplevelser og fortelle om dem. Men vi har ikke et rasismeproblem i Norge.»

Du har kanskje opplevd rasisme, men det har ikke jeg, så derfor finnes det ikke. Spesielt ikke når jeg holder meg hjemme hele dagen, lukker vinduene og putter propper i ørene.

Ukas aktivist

Vokalisten i bandet som i følge VG har tjent mellom 14 og 18 millioner kroner hvert år de siste tre årene, er frustrert over at folk er ute og demonstrerer og er sosiale, men at myndighetene fremdeles ikke tillater konserter med mer enn 200 publikummere. Dette vil gå ut over inntektene til norske artister, sier han, og foreslår med såkalt «glimt i øyet» at DDE skal arrangere en konsert forkledd som en demonstrasjon isteden. Ikke at det er så viktig, men det vil jo oppstå et problem når man skal ta betaling for denne konserten, for det er jo fremdeles gratis å demonstrere i detta sosialistlandet, er det ikke?

Selv om vi i NATT&DAG har sympati med ganske mange norske artister som har mistet store eller hele livsgrunnlaget sitt på grunn av epidemien, var denne veldig kronglete og omfattende «vitsen» kanskje ikke den vi selv ville tatt mens det foregår veldig viktige demonstrasjoner om rasisme.

Uansett.

Alt dette er egentlig bare en unnskyldning for å vise følgende bilde av assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad som brukes i VGs sak om Brøndo:

Faksimile: VG

Like a sir ;-) Er det rart denne mannen er så populær blant eldre damer??

Ukas truecrimeifisering

Æhh, hater når svaret i en ekte mordsak fra virkeligheten der en ekte mann fra virkeligheten har blitt drept på ekte virker riktig men ikke helt skaper spenningsrusen man hadde håpet på. Håper du finner en annen, saftigere mordsak du kan kose deg med om kveldene, Harald!

Ukas julesang

P3 har blitt landets beste på å skrive saker om hva folk som hører på og jobber i P3 føler og tenker, et slags Si;D for folk som akkurat har forvilla sæ tel Tigerstaden og hører på Astrid S. Nå har ungdomskanalen også publisert en tekst om å være lei seg på søndag.

Når arbeidsledigheten i landet er den høyeste siden 30-tallet er det kanskje ikke dette vi ville brukt ressursene på– en sak om at det er kjipt å ha fri på søndag fordi man vet at man må på jobb dagen etterpå. Samtidig kan vi godt forestille oss den bunnløse meningsløsheten man må føle på av å skrive saker om at grønne planter er trendy og at vaginaer ser forskjellige ut.

Kanskje er det en annen grunn til at journalisten føler seg så dårlig også? I saken P3-journalisten nemlig at hun forsøker å drive vekk melankolien ved å se på videoer av blant andre Martin Lepperød fra nettopp P3. Kanskje, og bare kanskje, er det nettopp derfor hun er deprimert?

Ukas rip-off

I dag oppdaget vi at Bergens Tidene har en fast spalte som tidligere het Ukeslutt, og som minner mistenkelig mye om Søndag Summarum. Her presenteres sitatene de «husker best fra uken som gikk», alle under overskrifter som begynner med «Ukens …». Heldigvis er det vanskeligere å stjele evnen til å være morsom enn det er å stjele konsepter. BT klarer nemlig ikke å være morsommere enn det politikere og kommunikasjonsrådgivere er på Twitter. Se for eksempel på dette eksempelet, fra oppsummeringen av forrige uke:

??? 

Ukas oppdagelse 

Ellers … var det noe mer da? Å! Jo! 12. juni oppdaget DN Grünerløkka.

«Ansiktstatoverte artister toger inn for brusende naturvin. Gatekred møter økonomisk kapital, slik man bare ser det i nygentrifiserte strøk.»

Mmm … fortell mer! =)

«[…] der en sykkel sto henslengt inntil en italiensk skinkeskjærer av det finindustrielle slaget, som for å forene lokale hipstere med Uber-innkjørte matkjennere.»

Hva med New York-ismen, da. Hva det noe New York-isme, eller?

«[…] et snev av innforstått New York-isme»

Ok.