40 NORSKE KJENDISER DØMT TIL HELVETE

Illustrasjon: Bella Fasmer

Menneskeheten har åpnet helvetes porter, sa FNs generalsekretær António Guterres i høst. Nå som klimakrisen tvinger frem vår endetid, er det mange syndere som fortjener evig fordømmelse i etterlivet. Hvordan kan Satan ha dømt en 16-åring til å gjørmebryte i egen avføring med Carl I. Hagen?

Norge er en klimaversting på versting-kontinentet Europa, og ytterst få nordmenn har vaner som monner noe særlig for klimaets beste. Vi er en nasjon av hedonistiske fråtsere som hykler oss gjennom klimakonferanser og katastrofer, fetet opp av en bestialsk kjøttindustri og staset opp av tekstilnæringen mens vi kjører bilene våre til hytteområdene hvor vi skal «koble av» fra et liv vi egentlig ikke ønsker å leve.

Og det som venter oss, ifølge Guterres: helvete, endetiden, etterlivet.

NATT&DAG har egenhendig gjort regnskapet for FNs generalsekretær. Innflytelsesrike og profilerte nordmenn er plassert der de fortjener å være i et nitrinns helvete, basert på hvilken skade de gjør på planeten, hvilket ansvar de bærer for de systemiske utfordringene vi står overfor, og hvordan de utøver sitt foraktelige hykleri. 

Hvorfor befinner det bærekraftsprisnominerte sy-fenomenet Jenny Skavlan seg i helvetes andre krets, begravd under et fjell av tekstiler sammen med Øyunn Krogh og Frida Hollund? Og hvem er alle de andre som får sin straff for å ha syndet så fatalt i den skjebnetiden vi lever i?

Du må være abonnent for å lese saken

Allerede abonnent? Logg inn med Vipps.

Ikke abonnent? Med NATT&DAG-abo får du tilgang til alle våre saker, men også hyggelige priser på alle våre fester, konserter på Parkteatret, filmvisninger på Vega og mye mer.

Du kommer til å spare penger om du liker å leve livet.

Ved å bruke 1-trinns registrering eller at du oppretter en konto ovenfor, samtykker du til NATT&DAGs personvernerklæring.