The Hex

3 / 6 stars
b
a

For de fleste gutter på tolv årer det spennende å ha et Playboy-magasin i hendene. Det tunge magasinet, meddet glossy trykket oser kvalitet. Jenta på forsiden stirrer på deg med dådyrøynesamtidig som hun viser fram attributter ingen av jentene i skolegården er inærheten å ha, langt mindre noen gang få (kjøpt). Spenningen sitrer i kroppen idet man sakte blar seg forbi pike etter pike. Noen blonde, andre brunetter. Blåøyne, brune øyne, store pupper, små pupper. Tilsynelatende forskjellige, vakreog perfekte jenter. Men for de fleste av oss gutter slår det seg etter hvert,at jentene i skolegården er både mer forskjellige, attraktive og spennende. Deter de jentene som utvikler seg, blir fargerike, ulike, spennende og senereveldig interessante. Jentene i Playboy vil derimot alltid se helt like ut. Deter kanskje en viss trygghet i dem, men spennende blir de aldri igjen.

The Hex fra Narvik, bosatt iTrondheim har skapt et flott ytre med debutskiven Tyrannosaurus Hex. Coveret er enkelt, men iøynefallende ogeffektivt, produksjonen, som gutta selv har stått for, er upåklagelig, tiltider imponerende. Også rent teknisk yter Narvikingene på et meget høyt nivå.Ta for eksempel vokalist Rune Røstby, han er en talentfull kar. Det er ikkemange mannlige rockevokalister som synger så bra som han gjør, uanstrengt erdet og. Problemet er at en av de få menn der ute som innehar de sammekvalitetene som Røstby er den ikke ukjente Cedric Bixler-Zavala fra At TheDrive-In/The Mars Volta. Den lille sør-amerikanske kinaputten har utvilsomt enav de mest unike stemmene i moderne rockehistorie. ATDI og TMV er også de tobandene som stikker seg ut som The Hex største inspirasjonskilder.

Som oftestvirker det som om The Hex har tatt utgangspunkt i spesifikke deler eller helelåter fra de to nevnte bandene uten noe ambisjon om å skape noe fra egethjerte. Singelen “City Of Death” er en av flere låter på plata som lider avakkurat det. Låta er fengende og velspilt, men det er ikke til å komme bort ifra at det høres ut som en grei b-side låt fra ATDIs Relationship Of Command. At albumets klart beste låt med den ChinoMorenoske tittelen “She Cuts Like Knives (I need Morphine …)” har skremmendemye til felles med Deftones-låta “Knife Party” bekrefter følelsen av at The Hexer bedre til å spille enn å skape.

TyrannosaurusHex er på ingen måte en dårlig plate, ei er den spesielt spennende etterførste gjennomlytting. For noen kan den nok være en grei erstatning for de somaldri falt for vendingene Cedric og Omar tok med TMV. Tungt er det likevel åmåtte konstatere at gutta i The Hexs mange harde arbeidstimer og kvaliteterikke når kreativiteten til de nevnte sør-amerikanske hårdottene til hofta.