Emilie Nicolas: Ganske enkelt veldig bra

NATT&DAG tar samfunnsoppgaven på alvor, og hjelper til med hendige blurbs for Emilie Nicolas debutalbum.

6 / 6 stars
b
a

Min påstand: Emilie Nicolas’ strålende debutalbum Like I’m a Warrior kommer til å få en tilnærmet unison norsk presse til å gripe etter superlativer og andre super-prefikserte vendinger.

I det usannsynlige tilfellet at albumet ikke avstedkommer blurbs fra riks- og lokalpressen, stiller jeg gjerne opp med en hjelpende hånd.

Her er derfor er utdrag rosende omtaler, ferdig uthevet, som forsøksvis dekker alt fra de mest personlige følelsesutladningene til de mest nasjonalromantiske hyllestene.

– Et atmosfærisk mesterstykke, smektende fluktuerende mellom det storslåtte og det såre. Et svennestykke i god låtskriverkunst, intet mindre.
Aftenposten

– Pstereo? Ikke akkurat. Emilie Nicolas er mer som et fullverdig stereoanlegg, dratt opp fra kjellerstua og inn i dagligstuen; og som ringene i en trestamme vokser seg utover med årene, vil rillene i vinylutgaven av Like I’m a Warrior eldes og stå støtt i uoverskuelig framtid.
Dagbladet

– Kontrasten mellom de kjølige elektronikalydene og Nicolas’ insisterende vokal sauses sammen til en herlig suppe av inntrykk; hver lydbit knasende sprø og velsmakende, akkurat korrekt kokt, og lekkert dandert på et fat av betagende coverart. Kelner? Det er et skue i suppen min. Et jævla fint skue.
VG

– Du kan ta jenta ut av musikken, men du kan ikke ta musikken ut av jenta: Emilie Nicolas har laget et sterk og insisterende album i kjølvannet av sommerens debatt om kvinner i musikken. Som Arild Rønsen sa: Jeg elsker damer. Mange av mine beste venner er eller har venner som er damer. Dette var et godt, nytt bekjentskap.
Klassekampen

– Hver strofe kommuniserer noe nytt, hver bevrende vokalvibrasjon vitner om totalt kontroll over stemmebåndene og en jazz-skolering som smyger seg kattemykt bak den bankende beaten fra electropophjertet.
Dagsavisen

– Hitten «Pstereo» er skandinavisk electropop på sitt ypperste, men den står som en tinde ut fra albumets fjellstødige helhet. Festivalbangeren og Dum Dum Boys-coveren er et  karrig fjell av eufori man må bestige før man kan fortsette vandringen i de malmfulle dalstrøkene som Nicolas geleider oss gjennom. Albumet er som et gullbelagt postkort av Jostedalstinden, postlagt og klart til å sendes over dammen. Storslått.
Glåmdalspostens Tidende

Dette er ikke på noen måte et forsøk på å antyde at albumet har noen likhet med de overdrevene og oppstyltede setningene over, eller at en unison hyllest gjør albumet dårligere. Like I’m a Warrior er ganske enkelt veldig bra.

Noen ganger trenger det ikke være vanskeligere enn dét.

Like I’m a Warrior slippes offisielt 29. september, men ble lagt ut på Spotify i dag.

Tittel: Like I'm A Warrior

  • Artist: Emilie Nicolas
  • Utgiver: Sony