Anmeldelse av «Aasen tar helg»: Det har sjelden vært mer kjærkomment å proklamere at NÅ ER DET HELG, FOLKENS

Aasen tar helg er en plate som roper GOD HELG gjennom hele uka.

5 / 6 stars
b
a

Etter å ha hørt på Aasen tar helg siden ukestart, har det sjelden vært mer kjærkomment å proklamere at NÅ ER DET HELG, FOLKENS.

For er det noe Aasen tar helg gjør, så er det å ose av nettopp helg – eller rett og slett være «soundtracket til norsk by-helg» som presseskrivet melder.

Der Aasens forrige eventyr var en spot on beskrivelse av arbeidslivet i det offentlige (spesielt slik vi som har liten befaring med denne delen av arbeidslivet tror det er) er vi nå med Aasen de 48 tilmålte timene han har av fritid.

LES OGSÅ: N&D tar helg med Emile The Duke

Aasen tar helg fungerer som et slags musikalsk hørespill eller radioteater, som følger familiefaren og hverdagshelten vår fra han våkner fredag morgen og føler seg skikkelig fin, via kompromisser med kona på fredagskvelden til en solid bytur på lørdag med påfølgende rastløs søndag.

I likhet med på forgjengeren Aasen, føles situasjonene og hverdagsbetraktningene på denne plata som særdeles treffende. Du kommer garantert til å kjenne igjen en kompis eller ditt eget ordinære jeg i flere av låtene.

Plata er smidd over samme lest som forgjengeren, men likevel er det nok av nytt å ta av her, slik at det ikke blir repetitivt. Emile the Dukes kul-keitete fraseringer og tonefall i snakkesyngingen er tidvis helt genial. De lyriske temaene er nevnt – men musikalsk har det også skjedd ting, endog ikke voldsomme forandringer. Det er alltid noe funk – eller funky – i bunnen, men der Aasen var ganske jazzy og også lente seg i retning 80-talls elektro, har  Aasen tar helg en fredagstacokryddermengde mer disco.

Kostelige gjesteopptredener av Kenneth Engebretsen, Raymond Teigen Hauger («lekkert, mann!») og Lars Vaular bidrar også til å trekke opp det allerede høye nivået på plata. Kudos også til Eirin Madland Sørensen for overbevisende tolkning av «oppgitt kone guilter useriøs mann».

Følg vår Spotify-liste med den beste aktuelle musikken!

Alt i alt er Aasen tar helg en foreløpig formtopp for hertugen. Det er morsomt, fengende og velprodusert. «Kompromiss», «Lørdag» og «Månedens røyk» er klare høydepunkter, mens det eneste sporet som trekker litt ned er den sjarmerende naivistiske, men litt slappe «Drømmeren» (men den er ganske festlig, den og).

Først og fremst er dette en plate som roper GOD HELG gjennom hele uka.

Eivind Eide Skaufjord

«Aasen tar helg» slippes fredag 23. september på Dattera til hagen i Oslo. HELG!

Tittel: Aasen tar helg

  • Artist: Emile the duke